kapat

03.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Türban krizi
MHP'nin türbanlı Kadın Kolları Başkanı Hediye Akdere, Milli Savunma Bakanlığı'na alınmadı. Konu MKY'de tartışıldı

MHP ile Milli Savunma Bakanlığı arasında "türban" gerginliği yaşandı. MHP'nin son MYK toplantısında da tartışma konusu olan türban gerginliği, MHP'nin Kadın Kolları Başkanı Hediye Akdere'nin, MHP'li Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu'nu ziyarete gittiği bakanlık nizamiyesinden içeri türbanlı olduğu gerekçesiyle alınmaması nedeniyle patlak verdi. MHP'li Milli Savunma Bakanı Çakmakoğlu'na makamında tebrik ziyaretinde bulunmak isteyen MHP Kadın Kolları Başkanı Hediye Akdere ve beraberindeki 5 kadın, randevu alıp Genelkurmay Başkanlığı ile aynı kampus içinde bulunan Milli Savunma Bakanlığı'nın nizamiyesine gittiler. Ancak "Bakanlığımıza türbanlı olarak girilmesi yasak. Ya türbanınızı çıkartın ya da normal eşarp şeklinde bağlayın, yoksa içeri giremezsiniz" uyarısı yapıldı.

Akdere ve beraberindekiler türbanı eşarp gibi bağlamaya yanaşmayarak partilerine döndüler. Akdere, durumu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ve Milli Savunma Bakanı Çakmakoğlu'na anlattı. Bahçeli sessiz kalırken, Çakmakoğlu, "Olaydan haberim olmadı, inceleyeceğim" dedi.

Olay MHP Genel Başkan Yardımcısı Emekli Tuğgeneral Raif Babaoğlu tarafından 27 Kasım'daki MYK toplantısında gündeme getirildi. Çakmakoğlu, "Benim bilgim dışında Milli Savunma Bakanlığı kapısında böyle bir olay gerçekleşmiş. Bunun düzeltilmesi için girişimde bulundum. Bir daha böyle bir durumla karşılaşılmayacak" dedi.

Akdere de "Bakanlığa türbanlı alınmaması bizim bakanımızdan kaynaklanan bir olay değil, Genelkurmay'ın bir kuralıdır. Bizim türbanlı arkadaşlarımız bakanlığa gittiler, böyle bir sorun yaşadıklarını sanmıyorum" yanıtını vermekle yetindi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır