|
|
Isparta çıkarması
Cumhurbaşkanı Demirel, dün Isparta'da kardeşi Şevket Demirel'in katkılarıyla yaptırılan Kalp Merkezi'ni açarken, "Böyle bir hastane açtık diye kalbinizi ihmal etmeyin. Kalbinize iyi bakın" dedi
Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, memleketi Isparta'ya bu kez Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev ve KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile geldi. Üç Cumhurbaşkanı Isparta'da ilk olarak işadamı Şevket Demirel'in katkılarıyla yapılan Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Şevket Demirel Kalp Merkezi'nin açılışına katıldı. Merkezin yapımında öncülük eden Şevket Demirel, yaptığı konuşmada, "Ben kalbimden hastalanınca Amerikalar'a gittim. Orada sağlığıma kavuştum. Sonra bu tür hastanelerin kıymetini anladım. Bu nedenle benim de memleketimde böyle bir hastane olsun istedim. Sadece benim değil, devletin de katkılarıyla bu hastaneyi yaptık. Artık insanların Amerika'ya değil Isparta'ya gelip tedavi olmalarını bekliyoruz" dedi.
6 milyon dolara mal olan 60 yataklı merkezin açılışından önce kardeşi Şevket Demirel'e teşekkür eden Cumhurbaşkanı Demirel, "Kapısından giren şifa bulup çıkmalıdır" dedi. Baba nasihatında da bulunan Demirel, "Böyle bir hastane açtık diye kalbinizi ihmal etmeyin. Kalbinize iyi bakın" diye konuştu.
"ÜÇ CÜMLE DE SEN SÖYLE"
Demirel, daha sonra eski binası yıkılarak yeniden yaptırılan Ülkü İlköğretim Okulu'nu eğitim ve öğretime açtı. Demirel, çocuklara "Bakın okulunuz ne kadar güzel olmuş. Devlet size bu okulu armağan ediyor. Sevgili öğretmenlerim, sevgili çocuklar, bu okul çok güzel öğrenciler yetiştirmiştir, yetiştirmeye de devam edecektir. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi. Demirel daha sonra yanında bulunan Aliyev'e de dönerek, "Çocuklara üç cümle de sen söyle" dedi. Aliyev de Türkiye'nin bugünü ve geleceği olan çocuklara Azerbaycan çocuklarının selam ve sevgilerini getirdiğini belirterek, çocuklara eğitimleri ve hayatları boyunca "uğurlar" diledi. Denktaş da, "Ne mutlu sizlere ki, sizi evladı gibi seven ve koruyan, size böyle güzel hediyeler veren bir devletiniz ve Cumhurbaşkanınız var. Ne mutlu sizlere ki, Atatürk ülkesinde yetiştirilmektesiniz. Ne mutlu sizlere ki, 'Ispartalıyız' derken, Süleyman Demirel'i de hatırlayacaksınız ve onun gibi olmaya çalışacaksınız" diye konuştu. Üç Cumhurbaşkanı daha sonra Süleyman Demirel Kültür ve Kongre Merkezi'nin açılışını yaptı.
Demirel ve iki cumhurbaşkanı, daha sonra Süleyman Demirel Tıp Fakültesi Hastanesi'nin temel atma töreni için üniversite kampusüne gittiler. Hastane temeli, programın uzaması yüzünden sanal olarak atıldı. Demirel ayrıca 8. katına çıkılmış bir hastanenin de temelini attı. Aliyev ve Denktaş'a, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde "fahri doktora" unvanı verildi.
Doktor ve ünlü hastaları
"TEZGAHTAN GEÇENLER": Cumhurbaşkanı Demirel, kalp merkezinin açılışını yaptıktan sonra, kardeşi Şevket Demirel'in yanına Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'le, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'ı da kürsüye davet etti. Demirel daha sonra, Clevland Kliniği'nden Dr. Bruce Lytle'ı da çağırdı. Bu ekip, kürsüde hazır bulunduğunda Cumhurbaşkanı, gazetecilere dönerek, "bunlar tezgahtan geçenler" dedi. Şevket Demirel'in, Aliyev'in ve Doğan'ın ABD'de Dr. Lytle tarafından kalp ameliyatı oldukları bildirildi.
DENKTAŞ FOTOĞRAF ÇEKTİ: Fotoğrafa çok meraklı olan KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş kendisini görüntüleyen kameramanların ve ilkokul çocuklarının da fotoğraflarını çekti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ise açılışı yapılan tüm binalara Azeri sanatçıların tablolarını hediye etti.
AFYON'DA ALIŞVERİŞ: Cumhurbaşkanı Demirel, Türkiye'deki gelişmeyi anlatırken "Bugün Isparta'dan Ankara'ya 3.5 saatte gidebilirsiniz" dedi. Demirel'in bu sözlerine salondan bir kadın "Hayır 6 saat" diye müdahale etti. Demirel, "3.5 saatte gidersiniz" diye devam ederken, aynı kadın "6 saat" diye tekrar müdahale etti. Cumhurbaşkanı Demirel bunun üzerine "6 saatte giden ağır gidiyordur. Afyon'da durup alışveriş yapıyordur" dedi.
İNSAFLI ELEŞTİRİN: Demirel, hastane temeli atarken cumhuriyeti eleştirenleri de "Ben 1935'te bayramda, tatilde köye giderdim. İslamköy'den Isparta'ya 4.5 saatte gelirdim. Şu anda Edirne'de 248, Artvin'de 309 köyün yolu, suyu, elektriği var. Bunu cumhuriyet yapmadı da kim yaptı? Ben cumhuriyeti eleştirenlere bir şey demiyorum. Eleştirin ama insaflı olun. Yalnız dikkatli olsunlar, çünkü savunucuları vardır" diye uyardı.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|