kapat

20.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Eximbank'tan tahvil ihracı
Eximbank yurtdışı piyasalardan borçlanmak için iki bankaya tahvil ihracı konusunda yetki verdi. Yetkiyi alan Merrill Lynch ve ABN Amro tarafından yapılan açıklamaya göre tahvillerin vadesi 3 yıl olacak. Bankacılık çevrelerinde faiz oranının ise Libor artı 6.75 puan seviyesinde olabileceği ifade ediliyor.

Garanti'de atama
Garanti Bankası'nda ticari müşteri ilişkileri yönetimi ve ticari kredilerden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine Ali Temel atandı. Temel daha önce Interbank'ta ve Inter Finansal Kiralama'da çeşitli görevlerde bulundu. Ali Temel Garanti Bankası'na 1997 yılında geçti.

Egebank'tan platinium kart
Egebank yüksek limitli platinum kartını müşterilerine sundu. Fotoğraflı ve imzalı olma özelliyle Türkiye'de ilk olarak Egebank tarafından hizmete sunulan Platinum Kart'ın sahipleri, özel sağlık hizmetleri ve siyahat sigortalarından da yararlanıyor. Kart, sahiplerine 250 bin dolara kadar Seyehat Hayat Sigortası da sunuyor.

Koç Allianz'dan yaşlılara sigorta
Koç Allianz Hayat, yaşlılık günleri için Özel Bakımlı Yaşam Sigortası'nı çıkardı. Sadece yaşlılık döneminde değil, bir hastalık veya kaza sonucunda oluşabilecek başkalarına bağımlı yaşam durumunda da, özel bakım harcamaları ömür boyu teminat altına alınıyor. Yaşam kaybı teminatıyla geride kalanlara da güvence sağlanıyor.

Doğalgaz kendi zeginliğiniz
Türkmenistan Devlet Başkanı Saparmurat Türkmenbaşı, Türkmenistan doğalgazını Türkiye'ye taşıyacak olan "Hazar Geçişli Doğalgaz Boru Hattı Projesi" anlaşmasının imzalanmasından çok memnun olduklarını belirterek, "Türkmen gazı ata toprağınızdan çıkıyor, size en uygun ve kendi zenginliğinizden gelen gazdır" dedi. AGİT İstanbul Zirvesi'ne katılan Türkmenbaşı, ülkesine hareket etmeden önce yaptığı basın toplantısında, anlaşmayla 2002 yılından itibaren 16 milyar metrekübü Türkiye'de kullanılmak üzere, 30 milyar metreküp Türkmen gazının Türkiye'ye ulaşacağını söyledi. Türkmenistan'dan gelecek gazın en uygun fiyattan Türkiye'ye verileceğini belirten Türkmenbaşı ayrıca, Türkmen elektriğinin Türkiye'de satılması konusunda bir projenin de tamamlanma aşamasında olduğunu belirterek, "Türkmen elektriği 1 ay içinde Türkiye'ye gelecektir" dedi.

TİSK: Ücretler hedefe göre artacak
TÜRKİYE İşveren Sendikaları (TİSK) Başkanı Refik Baydur, IMF heyeti ile yaptıkları görüşmede, ücret ve fiyat artışlarında beklenen enflasyona göre uygulama yapacaklarını ancak KİT ürünlerinde devletin de aynı politikayı izlemesi gerektiğini ilettiklerini söyledi. IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli, dün TİSK'i ziyaret ederek Refik Baydur ile görüştü. Baydur, Cottarelli'nin çok yüksek ücret artış talebi olursa bunun işçi-işveren ilişkilerine etkisi konusundaki sorusunu, "1994 yılından beri işçi-işveren arasında uzlaşma yaşandığı, işçinin fabrikasının ayakta kalmasını istediğini" belirterek yanıtladığını söyledi.

KİT'ler ciro artışında başarılı
KAMU İktisadi Teşebbüsleri, yaptıkları zamlarla bu yılı 9 katrilyon 990 trilyon liralık bir hasılatla kapatacaklar. Devlet Planlama Teşkilatı verilerine göre, geçen yıl da başarılı bir yıl geçiren ve ciroları 5 katrilyon 503 trilyon lira olan KİT'lerin mal ve hizmet satış gelirlerindeki artış, bu yıl enflasyonun üzerinde gerçekleşti. Toptan eşya fiyatlarındaki yüzde 57'lik artışa karşılık, KİT'lerin mal ve hizmet satış gelirlerindeki artış yüzde 81 olarak belirlendi. Bu yıl 9 katrilyon 990 trilyon liralık satış gelirine karşılık, mal ve hizmet satış maliyeti 7 katrilyon 4 trilyon lira düzeyinde gerçekleşecek. Böylece satış karı 2 katrilyon 985 trilyon lirayı bulacak.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır