kapat

18.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Hamileliği önleyen tüp
BELÇİKA'DA 3 yıl boyunca etkisini koruyan bir doğum kontrol yöntemi geliştirildi: Deri altına kibrit çöpü büyüklüğünde bir tüp yerleştirilecek. Bu tüpteki hormonlar vücuda yayılarak hamile kalmayı önleyecek. 17 ülkede denenen ilaç yüzde 100 başarılı oldu. Söz konusu tüpün istendiği anda çıkartılarak etkisiz hale getirilebileceği belirtildi. Normal bir doğum kontrol hapından farklı hiçbir yan etkisi bulunmayan ilacı kullananların doğum yapmayacaklarının garanti olduğu ileri sürülüyor. Öte yandan, Fransız Exelgyn firmasının ürettiği "RU-486" kürtaj haplarının, 2000 yılı başından itibaren Belçika'da satışına izin verileceği bildirildi.

Bursa'da lodos tatili
BURSA'DA önceki akşamdan bu yana etkili olan lodos yüzünden, merkez Yıldırım ilçesine bağlı Eğitim mahallesindeki Yunus Emre İlköğretim Okulu'nun çatısı, saat 16.15 sıralarında çöktü. İlk belirlemelere göre 10 öğrenci yaralandı. 10 öğrenciden 7'si Yüksek İhtisas Hastanesi'ne, 3'ü Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Bursa'nın merkez Nilüfer, Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinde bulunan ilköğretim okulları ve liselerde 19 Kasım'a kadar ara verildi.

Çantay tahliye oldu
UYUŞTURUCU kuryeliği yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılan Türkiye eski erkek güzeli manken Karahan Çantay, dün Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Uyuşturucu kullanmadığını söyleyen Çantay, suçlamaları reddederek tahliyesini istedi. Tahliye talebini kabul eden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Tilki başına 50 milyon
ANKARA'NIN Polatlı ilçesinde siyanürlü et ve peynir atarak 46 tilkiyi katleden ve çok sayıda evcil hayvanın da telef olmasına yol açan Cevdet Sevindir (34) ve Neşet Kaya (24), tilki başına 50 milyon olmak üzere toplam 2 milyar 300 milyon lira para cezasına çarptırıldı. Kaya ve Sevindir, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tevfik Yener'in acı günü
TAKVİM Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tevfik Yener'in annesi Şadiye Yener (89), dün vefat etti. Şadiye Yener'in cenazesi bugün, Ataköy Camii'nde kılınacak ikindi namazına müteakip Topkapı Kozlu Mezarlığı'na defnedilecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır