kapat

18.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kızılay'da seçim kulisi hız kazandı
Gönen ve Ünver adaylığını açıkladı. Kongrede "yenilikçi, gelenekçi" kavgası yaşanacak

KIZILAY'IN 21 Kasım'a ertelenen Olağanüstü Kongresi için adaylık kulisi şimdiden hızlandı. Kızılay Başkan Vekilleri Dr. Ertan Gönen ve Fadıl Ünver adaylıklarını açıkladı. Kızılay Başkan Vekili Dr. Ertan Gönen, genel başkanlığa aday olduğunu belirterek, yönetim listesinde yeni isimlere yer vereceğini söyledi. Gönen, "Genç, yeni ve yenilikçi isimleri yönetime alacağım, şubelerden bu yönde baskı var" dedi. Kızılay Başkan Vekili Fadıl Ünver ise "Genel başkanlığa adayım. Ancak, yönetim listesi konusunda henüz bir netlik yok. Listede dinozorlar olmayacak" dedi.

Gönen'in listesinde, eski yönetimden Muktedir Ballı, Kadir Kurt, Recep Özcan, Nurettin Çarmıklı, Türker Sanal gibi isimlere yer vereceği, diğer isimleri şubelerden gelen istekler doğrultusunda belirleyeceği öğrenildi.

Bu arada, yönetime tepki gösteren ve seçimli kongre için daha önce imza toplayan şubelerin de, yeni bir isim ve yenilikçi bir liste çıkartması bekleniyor. Kızılay'ın kongresinde, tüzük değişikliği yapmak amacıyla da bir komisyon çalışma yapacak. Tüzükte, Kızılay'ın kongresinde oy kullanma hakkı bulunan "daimi üyelik"le ilgili bölümde değişiklik yapılarak, üyeliğin kolaylaştırılması amaçlanıyor.

ADAYLAR KİMLER?
Dr. Ertan Gönen, Ankara Numune Hastanesi Genel Cerrahi Klinik Şefi, yıllardır Kızılay'da yöneticilik yapıyor. Diğer aday Fadıl Ünver ise, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Başbakanlık müşaviri ve DYP milletvekili adayı oldu.

Nevin BİLGİN


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır