kapat

18.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Depremle ortaya çıkan cephanelik
12 KASIM'DA Düzce ve çevresini yerlebir eden deprem, Kaynaşlı'da yasadışı yollarla silah imal edilen bir cephaneliği ortaya çıkardı.

Kaynaşlı Karaçalı Mahallesi mevkiinde bulunan Akabe Dinlenme Tesisleri'ndeki imalathaneye el kondu. Tesiste çok sayıda silah yapımında kullanılan malzemenin yanısıra, 35 bin mark ile 430 milyon Türk Lirası ve çok sayıda altın da bulundu.

ÇEŞİT ÇEŞİT SİLAH
Enkazda yapılan canlı kurtarma çalışmalarında, tesis binasının 3'üncü katında bulunan ve kayıtlarda Necati Hendan'a ait olarak görünen dairenin yatak odasında çok sayıda Lugar marka mermi ile İtalyan ve İspanyol yapımı mühimmat ele geçirildi. Bu mühimmatın, 1 tabur askerin 1 yıllık atış miktarından fazla olduğu belirtildi. Yurtdışında işçi olduğu öğrenilen Necati Hendan, kayıtlarda tesis sahibi olarak geçerken, Kaynaşlılar, tesis sahibi olarak Düzce Belediye Başkanı Ruhi Kurnaz'ı gösterdiler.

İşletme Müdürlüğü'nü Sadık Dik'in yaptığı Akabe Dinlenme Tesisleri'ndeki, ilginç bir ayrıntı da enkaz altında kalan ve yaşamını yitiren İran uyruklu Asgbar Mosovmi'ydi. Yolcu olduğu belirtilen İranlı'nın üzerinden yalnızca 24 dolar çıktı.

Recai KÖMÜR/Murat KAYA (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır