kapat

18.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Operatörlerin enkaz bunalımı
17 Ağustos'tan sonra şimdi de Düzce'de her kepçe ile "acı" kaldıran operatörler, vicdan azabından uyuyamıyor, sürekli kâbuslarla boğuşuyor

Marmara ve Düzce depremlerinin geride bıraktığı acı faturayı kaldırma işini üstlenerek felaketten kendi paylarını alan vinç ve grayder operatörlerinin çoğu, ciddi psikolojik rahatsızlıkların pençesinde kıvranıyor.

Suçluluk duygusu ve vicdan azabı yüzünden geceleri uyuyamadıklarını, sürekli bulantı ve şiddetli başağrısı çektiklerini belirten vinç operatörleri, "Çıkardığımız her cesette biz öldürmüşüz düşüncesine kapılıyoruz" diyor.

"CESETLER PERİŞAN EDİYOR"
Birçok meslekdaşının aynı durumda olduğunu söyleyen vinç operatörlerinden Hamit Çeçen, 17 Ağustos depreminde enkaz kaldıran yüzlerce operatörün, psikolojileri bozulduğu için işi bıraktığını belirtti. Çeçen, "Günlerce beton kolonların altında kalan bir cesetle karşılaştığımızda perişan oluyoruz" diyerek yaşadıkları kâbusu anlattı. Çeçen gibi müthiş bir suçluluk duyduğunu itiraf eden operatör Necati Karaboğa da, tüm meslekdaşlarını "Bunalıma" sokan duyguları şöyle özetledi: "Enkaza her girdiğimde insan çıkacakmış gibi geliyor. Artık gözüme uyku girse de, karabasanlarla hemen uyanıyorum..."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır