|
|
Düzce'de kurtarma ekibi enflasyonu
Bolu İl Kriz Merkezi Başkanı ve Vali Yardımcısı Bekir Toksoy bir enkazın başında birden çok kurtarma ekibi olduğunu belirterek, "Biz asıl çadır istiyoruz" dedi
17 Ağustos felaketinin ardından milletçe kazanılan acı tecrübe 12 Kasım Düzce depreminde fazlasıyla işe yaradı. Depremin hemen sonrasında bölgeye kurtarma ekipleri hareket etti. Ancak gerek depremin neden olduğu zararın gerekse bölgedeki nüfusun gözardı edilmesi deprem bölgesinde "kurtarma ekibi fazlalığına" neden oldu. 12 Kasım Cuma günü saat: 18.57'de 7.2 şiddetiyle Düzce'yi vuran depremin ardından yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda kurtarma ekibi Düzce'ye aktı. Önce Zonguldak Valiliği'nden 1.500 maden işçisi kurtarma çalışmaları için bölgeye gitti. Bunun ardından Silahlı Kuvvetler çok sayıda askeri bölgeye sevk etti. Bolu ve çevre illerden kurtarma çalışmalarına katılan sivil savunma ekiplerine yurtiçi ve yurtdışından eğitimli köpekleriyle bölgeye gelen diğer kurtarma ekiplerinin katılmasıyla Düzce'de tam anlamıyla bir "kurtarma ekibi fazlalığı" yaşandı. Bir enkazın başında çoğu defa birden fazla kurtarma ekibi yer aldı. İşsiz kalan kurtarma ekipleriyse eğitimli köpekleriyle Kaynaşlı turu atmak zorunda kaldı.
Depremin ardından Türkiye'nin her yerinden yardım telefonu aldıklarını belirten Bolu İl Kriz Merkezi Başkanı ve Vali Yardımcısı Bekir Toksoy özellikle yapılan yardımlarda Bolu'nun gözardı edildiğini söylüyor. Bir enkazın başında birden çok ekip bulunduğunu ve deprem bölgesinde çadır sorunu yaşandığını ifade eden Toksoy "Bolu'da 80 bin insan evleri zarar gördüğü için geceyi dışarda geçiriyor. Valilik olarak 10 bin çadıra ihtiyacımız olduğunu söyledik. Ancak şu an elimizde 987 çadır var" diyor.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|