kapat

14.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Bursa'da biter


Eleme grubunda hakettiğimiz halde şanssız bir şekilde baraj maçı oynamak zorunda kalmıştık. Dün İrlanda karşısında oynadığımız futbol ve aldığımız skorla rövanş için önemli bir avantaj yakaladık. Ve Euro 2000 için ümitlendik.

Denizli, Almanya maçında başarılı olan kadrodan farklı bir şekilde oyuna başladı. İrlandalılar'ın kendi evlerinde ilk yarım saatte yapacağı büyük baskıyı durdurmayı amaçlıyordu. Ve ilerleyen dakikalarda ikinci maç için gerekli golü de bulmayı planlamıştı. Maç boyunca 2 bölüm dışında bu planların tuttuğunu gördük. Bunların ilki, oyunun başıydı. İrlanda'nın çok tehlikeli iki forveti olan Robbie Keane ve Cascarino'yu yakın markaja almamızın problemlerini yaşadık.

Bu iki oyuncu yaptıkları çapraz koşularla defansımızın dengesini bozdular ve bu bölümde 3 tane net gol pozisyonu buldular. Daha sonra defansımız oyuncuların özelliklerini anlayarak daha akılcı şekilde bu problemi hallettiler. Alpay, Cascarino'yu; Ali Eren de Robbie Keane'i sahadan sildiler.

Hakan Ünsal'a tebrikler
2. olumsuz bölüm ise Tugay'ın girmesinden sonra yaşandı. Oyuna ısınmadan ve biraz da gevşek başlayan Tugay, top kayıpları yaptı. İkinci yarıda tamamen silinen İrlanda, bu pas hatalarından yararlanarak, golü buldu ve cesaretlendi. Bunların dışında Milli Takım için söylenecek olumsuz hiç birşey yok. Mükemmel oynadılar.

Maçın çok önemli iki ismi vardı. Bunlardan biri devleşen Rüştü'ydü. İrlanda'nın tüm pozisyonlarında kalesinde adeta büyüdü. Diğer isim ise K.Hakan'dı. Oyundan çıktığı dakikaya kadar girdiğimiz tüm pozisyonlarda o vardı. Sürpriz çıkışlarıyla gol pozisyonları bulmasındaki başarısını vuruşlarında da gösterebilse, maçı çok daha önce koparabilirdik.

Çok iyi bir mücadele gösteren takımımızda Sergen ve Ali Eren'i ayrıca kutlamam gerekiyor. Bu iki oyuncu Almanya'dan beri takımlarında doğru-dürüst başka maç oynamamalarına rağmen görevlerini fazlasıyla yaptılar. Sergen'i Milli Takım'da izlemek büyük bir zevk haline geldi.

Aslında hiçbir futbolcuyu diğerinden ayırmak da çok doğru bir yaklaşım değil. Takım olarak futbolun gerektirdiği herşeyi ortaya koyan oyuncularımızın tümünü kutlamak daha doğru olur. Skor kadar önemli bir kazanç da sarı kart görmeden maçı bitirmek oldu.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır