kapat

13.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dakika dakika operasyon
Uzun süredir planlanan "Adnan Hoca Operasyonu" önceki gece düzenlenen şok baskınlarla gerçekleştirildi; 82 mürit gözaltına alındı. İşte, 4.5 saatlik operasyonun perde arkası...

Polis kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak tanınan Bilim Araştırma Vakfı Başkanı Adnan Oktar'ın evine, önceki gece baskın düzenlendi. İstanbul Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şubesi ile Terörle Mücadele Şubesi'nin ortaklaşa düzenledikleri operasyonda Adnan Oktar'ın Üsküdar Kandilli'deki evinde arama yapıldı; Adnan Hoca ile 82 müridi gözaltına alındı. İşte, 4.5 saat süren şafak operasyonu:

03.00: Polis, DGM'nin direktifiyle izlemeye aldığı Adnan Hocacılar'a karşı operasyon için düğmeye bastı.

03.30: Ekipler, önceden belirlenen Adnan Hocacılar'a ait evlere baskın düzenlemeye başladı. Operasyon sırasında Dr. Oktar Babuna'nın Erenköy'deki evi de arandı, bazı dini yayınlara el konuldu.

04.00: Polisler, Adnan Hoca'nın Kandilli'deki villasına geldi.

04.05: Güvenlik kamerası kapatıldı. Dış kapı kırılarak ilk bahçeye girildi.

04.10: Polisler, ikinci güvenlik kapısıyla karşılaştı; bu kapı da kırıldı.

04.15: Bahçedeki bekçi köpeğinin saldırısına uğrayan ekipler, köpeği vurmak zorunda kaldılar.

04.20: Villanın ana kapısından içeri girildi.

04.30: Villanın içindeki 6'sı bayan 12 mürit ile Adnan Hoca gözaltına alındı. Müritler ön kapıdan, Adnan Hoca da arka kapıdan, ayrı ayrı ekip otolarına bindirilerek şubeye götürüldü.

05.00: Tarikatın buluşma yeri olarak kullandığı ev didik didik arandı. Birçok CD, disket, bilgisayar, broşür, kitap ve evrak bulundu. Bunlara el kondu.

07.30: 2.5 saat süren arama tamamlandı. Polisler el koydukları eşyalarla evden ayrıldı.

12.30: Polis ve jandarma, son baskını Adnan Hocacılar'ın Silivri'deki "Pembe Villa"sına düzenledi.

Gece yarısı mürid avı
ADNAN Hoca adıyla tanınan Bilim Araştırma Vakfı Başkanı Adnan Oktar, Kandilli'deki villasına dün sabaha karşı 04.30'da düzenlenen şok baskınla gözaltına alındı. Diğer müridlere ulaşabilmek için Adnan Hoca'nın evindeki tüm bilgisayar disketleri ve evrakları toplayan polis, üzerinde Arapça yazılar bulunan bir kapıyı da incelenmek üzere yerinden söktü. Adnan Hoca ve müridlerinin evlerine yapılan baskınların, çeşitli kişilere yönelik şantaj ve bazı gençlerden para sızdırılması olaylarıyla ilgili olduğu açıklandı.

ÇETE SUÇLAMASI
Şok baskınlar şu gelişmeler üzerine gerçekleştirildi: DYP İstanbul Milletvekili Celal Adan, geçen Eylül ayında Ceylan Otel'de yaşanan "silah teşhiri" olayı üzerine, Bilim Araştırma Vakfı'nın (BAV) kendisi ve partisine şantaj yaptığını belirterek DGM'ye başvurdu.

Aynı dönemlerde İçişleri Bakanlığı; kan kanseri olduğunu söyleyip kampanya başlatan Dr. Oktar Babuna'nın, BAV'la birlikte toplanan paraları başka yerlere harcadığını belirten raporu emniyete ve savcılığa ulaştı. Böylece DGM, BAV hakkında "çete kurmak" suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Bu soruşturma doğrultusunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü de dün gece operasyon için düğmeye bastı.

YANLIŞ YÖNLENDİRME
Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şubesi ile Törerle Mücadele Şubesi, önceki gece saat 04.30'da gerçekleştirilen bir dizi baskınla 70 kişiyi gözaltına aldı. Öte yandan baskınlardan sonra bir açıklama yapan BAV, "Kominist odaklar ve masonik mahfillerin yanlış yönlendirmeleri sonucunda BAV camiasına yönelik hukuksuz baskınlar düzenlenmiştir" ifadesini kullandı.

ADNAN HOCA KİMDİR?
Çeşitli kişi ve gruplara şantaj iddialarıyla gündeme gelen Adnan Hoca lakaplı Adnan Oktar'ın, zengin gençleri müridi haline getirerek onlardan para sızdırdığı iddia ediliyor. Adnan Oktar, geçtiğimiz yıllarda bu suçlardan tutuklanmış, bir süre cezaevinde kalmıştı. Cezai ehliyeti olmadığı yönünde rapor almaya çalışan Adnan Oktar'ın uyuşturucu bağımlısı olduğu saptanmıştı.

İşte yılanın karargâhı
KAMUOYUNDA "Adnan Hoca" olarak tanınan Adnan Oktar'ın önceki sabaha karşı polis tarafından gözaltına alınmasıyla, "Adnan Hocacıların" bugüne kadar bilinmeyen karargâhları da günışığına çıktı. Polis, Adnan Hoca ve çok yakın müridlerini, karargâh olarak kullanılan, önemli toplantıların yapıldığı, her türlü kirli tezgahın, şantajın planlandığı Kandilli'deki bu villaya yaptığı baskınla ele geçirdi.

HOCANIN KALESİ
Kandilli Rasathanesi'nin hemen arkasındaki tepeye kurulu "Kartal yuvasını" andıran villanın en önemli özelliği, son derece sıkı şekilde korunması.

Etrafı tel örgülerle çevrili, içi sık aralıklarla dikilmiş büyük ağaçlarla kaplı bir bahçenin ortasındaki villa, birbirleriyle bağlantılı, içleri son derece pahallı ve lüks döşenmiş 13 odalı 3 ayrı binadan oluşan bir saray yavrusu. Bu binaların içinde bulunduğu bahçenin her yanı, villalardan birinde bulunan özel bir odadaki monitörlere bağlı, gizli ve açık 12 adet kamerayla günün 24 saati gözleniyor. Bahçenin oturma bölümlerinde, acil durumlar için telefonlar bulunuyor.

KÖPEKLER KORUYOR
Yaklaşık 50 metre aralıkla tam 3 güvenlik kapısı bulunan villa, tüm bu önlemlerin haricinde polisin önceki sabaha karşı düzenlenen baskın sırasında birini vurarak içeri girebildiği, 3 de bekçi köpeği tarafından korunuyor. Adnan Hoca ve müritlerinin ini ve kirli işlerinin tezgahlandığı ana karargah olan Kandilli'deki bu villanın tapusu ise, Malatyalı kumaş tüccarı Mustafa Cura adlı işadamının üzerinde bulunuyor. Süper villa, kayıtlara göre Uğur Öymen adlı birine kiralanmış gözüküyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır