kapat

09.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Kız ve erkek çocuk farkı!


Kız çocuklar erkek çocuklara göre her şeyi daha hızlı öğreniyorlar. İlgi alanları da tümüyle farklı.

Erkek çocuk ile kız çocuğun gelişim farkı var mı? Bu konu hep konuşuluyor. Bence var. Kızım 3.5 yaşında. 4 aylıktı, biberonunu kendisi tutmaya başladığında. 14 aylıktı, yürüdü. 15 aylıktı, çiş-kaka ayrımını yapmaya başladı. Bu aylarda kelimeleri de sıralıyordu.

Oğlum ise 20 aylık. 6 aylıktı, biberonunu tutmaya başladı. 8 aylıkken, oturmaya, 16 aylıkken yürümeye başladı. Çiş-kaka konusunda gelişme sıfır. Konuşma ise tek tük. Derdini anlatıyor, ama kelime yok. Her şeyi anlıyor. Kızdığında, sizinle tartışıyor. Bilmediğimiz kelimelerle telefonda sohbet ediyor. Çizgi film seyrederken, kötüyü ayırt ediyor ve kötü adam çıktığında, bizi yanına çağırıyor. Hafifçe korkuyor. Fotoğraflara bakarak herkesi ayırt ediyor, adlarını söylüyor. Kısacası anlatım var, kelime yok.

Bir tek bunlar mı aralarındaki fark? Daha da var. Mehmet kol gücünün farkında.

Kızdı mı, Aliye'nin saçından tuttuğu gibi yere yatırıyor. Eline oyuncak, kalem, kitap ne geçirirse fırlatıyor. Üstelik bu araçlarla vurmaya da kalkıyor. Ayrıca evin çöp bidonunu (boş) da taşımaya çalışıyor. Sürükleye sürükleye mutfağa götürüyor da.

Kitapları ise daha yeni okumaya başladı. Bundan önce sayfalarını yırtıyordu. Aliye ise 10 aylıkken kitap "okumaya" başlamıştı. Kızım ne oyuncağını kırdı, ne kitaplarını yırttı. Bugün oyuncakların çoğu kırık, kitapların sayfaları da yapıştırılmış durumda.

Ayrıca her oyuncağı ile oynamak istediğinden sanırım, çok dağınık. Onun dağıtırken harcadığı zamandan daha çok zaman harcıyoruz, odayı toparlamak için.

Akülü motosikleti en favori oyuncağı.... Emeklerken motosiklete binmeye başladı. Evin her köşesini motosikleti ile dolaşıyor. En dolambaçlı dönüşleri bile çarpmadan yapıyor. İnanılmaz direksiyon hakimiyeti var. Arabaları da çok seviyor. Aliye'nin böyle bir tutkusu yokken, Mehmet arabalara deli oluyor. Yolda arabayla giderken, arabaları gösteriyor, "ınn, ınnnn" diye...

Bir yaşın altındayken yemek isterken, masaya vuruyordu "nerede kaldı bu yemek" der gibilerden.

Tüm bu yaptığı hırçınlıklar ve güç gösterileri sonucunda sizin gönlünüzü almasını öyle iyi biliyor ki... Bir gülücük, birkaç öpücük ile sorunlardan öyle kolay sıyrılıyor ki! Siz canınız yanmış, öyle kalakalıyorsunuz, diyecekleriniz dudaklarınızdan çıkamadan... Bu erkek farkı değil de nedir?


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır