kapat

09.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Hıncal'ın kız arkadaşları


Sırdaşı olduğu kız arkadaşları "zarara uğramadan bir erkeğin tecavüzüne uğramak istediklerini" söylemişler de, Hıncal da kadınlarda tecavüz fantezisi olduğuna hükmetmiş! Bu kızlar Hıncal Uluç'u işlettiler mi, doğruyu mu söylediler, ispatı zor. Kadınları anlamak zor!

Doğruyu söylemişlerse bile asla dilemem başlarına böyle bir olay gelmesini. Allah aşkına aklı başında kim ister zor kullanılarak, itilip kakılarak, ucunda dayak yemek veya öldürülmek korkusu olarak cinsel ilişkiye girmeyi? İki taraf isterse adı sevişme olur, aksi takdirde tecavüz. "Irzına geçilmek" diyoruz, istenmeyen bir eylem olduğu anlaşılmıyor mu hâlâ?

Bu nedenle illa tanımadığınız birinin saldırısına uğramanız da gerekmez. Sevgiliniz, kocanız bile istemediğiniz hâlde sizinle sevişiyorsa, adı tecavüz olur.

Hıncal'ın arkadaşları bunu deneyebilirler isterlerse. Bakalım, hoşlarına gidecek mi?

Bir genç kız hatırlıyorum; 5 yıl önce Melodi'de onun başına gelenleri yazmıştık günlerce. Davasını baştan sona izlemiş, kendisiyle konuşmuş, yaşadıklarını dinlemiştim ilk ağızdan. 17 yaşındaydı tecavüze uğradığında. Okula giderken iki erkeğin saldırısına uğramıştı. Forması vardı üzerinde. Bağırmış çağırmış, yalvarmış, yakarmış ama ırzına geçilmesini engelleyememişti. Ellerinde bıçak vardı adamların.

Üzerinde blucin olsaydı ne olurdu? Bir yumruk atıp bayıltamazlar mıydı, bıçakla yaralayamazlar mıydı? Siz hiç elinde bıçakla veya başka bir silahla üzerinize gelen ve gırtlağınıza bıçak dayayan gözü dönmüş ve bir adama karşı ne yapabileceğinizi kestirebilir misiniz? Direnirseniz öldürüleceğinizi bilerek. Canınızı kurtarmak için direnmeyi kestiyseniz, sizde tecavüz fantezisi mi var demek oluyor? Direnmemeniz, tecavüze uğramayı istediğiniz anlamına mı geliyor?

Adamlar iki, üç değil de bir olsa ne fark eder? Fiziksel olarak sizden daha üstün biriyle nereye kadar mücadele edebilirsiniz? Edenler olabilir elbette, canını kurtaranlar. Ama ölenler de var, sırf direndikleri için.

Tinerci çocukların ellerinden kurtulamayan genç öğretmen çok mu istemişti tecavüze uğramayı? Annesiyle beraber iki, üç gencin elinden kurtulamazlar mıydı, isteselerdi? Hıncal'ın mantığına göre direnselerdi... Kadın istemeden jean çıkartılamaz ve tecavüz edilemez diye düşünenler, aslında kadın istemezse ona asla tecavüz edilemeyeceğini de söylemek istiyorlar. Onlara göre kadın istemezse hiçbir şey olmaz!

Kaldı ki tecavüz eylemi gerçekleşmemiş olsun! Bunun adı yine de tecavüz olmuyor mu? Tecavüze niyetlenmesi bile onun sapık olduğunu göstermeye yetmiyor mu? Yani illa tecavüz mü istiyoruz, illa adamın amacına ulaşması mı gerekiyor?

Benim tanıdığım Hıncal Uluç asla böyle ucuz düşünemez. Onun kalitesindeki bir adamın böyle ucuz polemiklere girmemesi gerekiyor. Sürekli sevgiden söz eden bir adam bu kadar sevgisiz olamaz bence...


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır