kapat

09.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Olay milletvekili SABAH'a konuştu
Seydaoğlu, "Ben hacıyım, ömrümde içki içmedim. DSP'li Pişkinsüt'ün komplosunun kurbanıyım" dedi

ANAP Diyarbakır Milletvekili Sebgatullah Seydaoğlu, İnsan Hakları Komisyonu üyesi olarak gittiği Almanya'da, iki PKK'lı ile görüştüğü ve Nataşalar ile alem yaptığı iddialarını yanıtladı. Seydaoğlu SABAH'a yaptığı açıklamada, iki PKK'lı ile Komisyon Başkanı DSP'li Sema Pişkinsüt'ün görüştüğünü öne sürdü. Seydaoğlu, Nataşalarla birlikte olduğu iddia edilen yemeğe FP'li Bahri Zengin ve DYP'li Mustafa Eren ile birlikte katıldığını, yemekte yanlarında bayan olmadığını söyledi.

'İHTİLALDE BİLE OLMAZ'
ANAP'lı Seydaoğlu, kendisini şöyle savundu: "Yemeğe gittiğimiz yer bir Şark lokantası. İçki içmedim, yanımıza iddia edildiği gibi ne Polonyalı ne başka bir kadın geldi. Ben hacıyım, ömrümde ağzıma içki koymadım. 110 mark hesap ödedik, çıktık. Ayıptır, günahtır, yazıktır. Ara rejim dönemlerinde, ihtilallerde bile bu kadar acımasız olmazlar. Beni tek taraflı olarak infaz etmek istediler."

'İŞKENCECİSİNİZ DEDİLER'
Seydaoğlu, resmi bir heyetin üyesi olarak gittiği halde resmi toplantılara katılmadığı iddiasına yanıt verirken de, Komisyon Başkanı DSP'li Sema Pişkinsüt'ü suçladı: "Toplantılar öncesi Milletvekili olduğumuz halde bizleri didik didik aradılar. Alman Milletvekili Claude Roth, Başkan Sema Pişkinsüt'e, 'Sizin cezaevlerinizde olanlar ortada, işkence yapıyorsunuz, insan hakları yok. Almanya'daki cezaevlerini ne hakla incelemeye geliyorsunuz? Önce kendi memleketinize bakın!' dedi. Sema Hanım bu hakarete rağmen görüşmeye devam etti. Bu, Sema hanımın bir komplosudur."

ANAP'lı Seydaoğlu, iki PKK'lı ile görüştüğü iddiasına ise "Özgür Politika gazetesinden bir muhabir ile kameraman geldi. Ben görüşmek istemedim. Sema Hanım'dan demeç aldılar" yanıtını verdi.

Şamil TAYYAR


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır