kapat

09.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Balgat Katliamı sanığına da af
Meclis'te görüşülmeyi bekleyen "af"la, Haluk Kırcı'dan sonra 1978'de Balgat'ta 5 kişiyi öldürüp, 14 kişiyi yaralayan İsa Armağan da serbest kalacak

Hükümet ortakları arasında krize neden olan Af Yasası'ndan, Bahçelievler Katliamı hükümlüsü Haluk Kırcı'dan sonra, Ankara Balgat Katliamı'nın idamlık sanığı İsa Armağan da çıktı. 12 Eylül öncesi çeşitli eylemlere karıştığı ve yasadışı Türkiye Ülkücü Şeriatçı Komando Ordusu (TÜŞKO) adlı örgütün lideri olduğu gerekçesiyle yargılanan İsa Armağan'a, üçüncü kez af geliyor. Armağan, 1978'de Balgat'ta üç kahveyi otomatik silahla tarayıp 5 kişinin ölümüne 14 kişinin yaralanmnasına neden oldu. Olaydan kısa süre sonra yakalandı. Armağan'ın daha önce gerçekleştirdiği gasp olayları da ortaya çıktı; 18 yıla mahkum edildi. Ancak, 1980'de Mamak Askeri Cezaevi'nden, aynı olayın sanığı Mustafa Pehlivanoğlu ile birlikte kaçtı. İran'a gitti. Pehlivanoğlu ise yakalanarak asıldı. İran'dan Almanya'ya geçen Armağan, 1991'de kaçak olduğu dönemde Meclis'te benimsenen Terörle Mücadele Yasası kapsamındaki af kanunundan yararlandı ve idam cezası 10 yıla, 18 yıllık hapis cezası da 3 yıl 9 aya indirildi. Armağan 1992'de Almanya'da yakalandı ve 1995'de Türkiye'ye iade edildi.

ÜÇÜNCÜ AF
Balgat katliamı sanığı şimdi yeni af yasasından da yararlanacak. Halen Meclis Adalet Komisyonu'nda görüşülmeyi bekleyen vetolu yasa, bu şekli ile Meclis'ten geçtiği takdirde, Armağan'ın gasp suçundan aldığı ve 18 yıldan, 3 yıl 9 aya düşen cezası, bu kez 15 ay daha indirime uğrayacak. Böylelikle halen Bandırma Cezaevi'nde bulunan ve 10 Ocak 2006 tarihinde şartı tahliye olması beklenen Armağan, 2004 yılı Ekim ayında cezaevinden çıkacak.

İsa Armağan kim?
ABDULLAH Çatlı'nın yakın arkadaşlarından biri olan ve "Türkiye Şeriatçı Ülkücü Komando Ordusu" adlı yasadışı örgütü kurduğu iddia edilen İsa Armağan, 10 Ağustos 1978'de Ankara Balgat'daki üç kahveyi silahla taradı ve 5 kişinin ölümüne 14 kişinin yaralanmasına yol açtı. Armağan, katliam sonrası yakalandı. Mustafa Pehlivanoğlu ile birlikte Balgat Katliamı davasından idama, gasp olaylarından dolayı da 18 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Mamak Cezaevi'nden 26 Temmuz 1980 gecesi Pehlivanoğlu ile birlikte kaçtı. Pehlivanoğlu daha sonra yakalandı ve asıldı. Armağan ise İran'a kaçtı. Burada pastar olarak bilinen, Devrim muhafızları birliğine katıldı. Daha sonra Almanya'ya gitti; 1992'de yakalanarak tutuklandı. Üç yıl tutuklu kaldıktan sonra Türkiye'ye iade edildi. Armağan halen Bandırma Cezaevi'nde bulunuyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır