kapat

09.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
MHP krizi dondurdu
Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Bülent Ecevit'in Moskova gezisi sırasında Büyükelçi Nabi Şensoy'un Büyükelçilik'teki toplantıya davet etmemesine tepki gösteren MHP'li bakanlarla dün bir araya geldi.

Bahçeli, Devlet Bakanı Şuayip Üşenmez ile Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp ile "Moskova skandalını" görüştü. Görüşmede iki bakanın Büyükelçi Şensoy'ın görevden alınması talebinde bulundukları, Bahçeli'nin de bunu zaman içinde halledeceğini söylediği öğrenildi. Bahçeli'nin olayın tırmandırılmamasını istediği de belirtildi. Üşenmez gazetecilere ise Büyükelçi'ye eleştirilerini sürdürdü ve Ecevit'in açıklamasına cevap vererek "Bize TOBB'un yemeğine katılın denmedi" dedi

Üşenmez, "Öfkeyle kalkıp, zararla oturmak istemiyoruz. Ama bardağı taşıracak son damla damladığında biz de gerekeni yaparız" dedi.

"DAVET ALMADIK"
Moskova gezisi konusunda açıklama yapan Başbakan'ın, yanlış bilgilendirildiğini de söyleyen Üşenmez, Ecevit'in "MHP'li Bakanlar TOBB'un yemeğine katılacaktı" açıklamasına şu cevabı verdi: "Biz, Türk-Rus İşadamları Birliği toplantısının ardından, ANAP'lı bakanların Elçiliğe davet edildiğini duyduk. Büyükelçi Şensoy'a bir programın olup olmadığını sorduk. Elçi programın tamamlandığını, ANAP'lı bakanların bir toplantı için Büyükelçiliğe geleceğini söyledi. Bize de program olmadığı için 'serbestsiniz' denildi. Bize sayın Başbakan dolaylı ya da direkt olarak TOBB'un yemeğine gideceğimizi söylemedi. Başbakan talimat verseydi, görevi yerine getirirdik."

Rahşan Ecevit'in MHP ile ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine Üşenmez, "Biz Cenab-ı Allah'ın yarattığı her insanı seviyoruz. Bizim bir sorunumuz yok" dedi.

Af konusunda MHP olarak geri adım atmanın söz konusu olmadığını belirten Üşenmez, bu yasa ile Haluk Kırcı ilişkisinin başkaları tarafından kurulduğunu söyledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır