kapat

09.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Katil anneyi kızı kurtardı
Eskişehir Kumlubel Mahallesi'nde meydana gelen olayda Aliye İbili (35), 5 yıldır birlikte yaşadığı Ramazan Öner'i tek bıçak darbesiyle öldürmüştü.

İbili'nin son duruşmasında 16 yaşındaki kızı Sibel Çağlar, ifadesinde "Bana da tecavüz edeceğini söyleyince, annem beni kurtarmak istedi. Annem kendini korumak isterken, elindeki bıçak Ramazan'a saplandı" diye konuştu.

Balkondan düşüp öldü
İSTANBUL Kızıltoprak'ta meydana gelen olayda, Bilecik'te fizik öğretmeni olan Kemal Baştuğ hafta sonunu geçirmek için annesi Naciye Baştuğ'un yanına geldi. Sabah erken Bilecik'e gitmek için kalkan Baştuğ çıktığı balkondan sarkarken aşağıya düştü.. Çağrılan ambulans gelene kadar Kemal Baştuğ olay yerinde yaşamını yitirdi.

İsmail ERBEN (SHA)

İlginç diyalog
Başkan Feke: Baki Cengiz Aygün verdiği ifadede "Rahatsızlandığım için bir gece Ertaç Giray'ın evinde kaldım" demiş. Evde kalmadı mı?

Giray: Hayır efendim ne münasebet. Sözkonusu ifadesinin baskı altında alındığını duydum. Banker Bako'yla o zamandan sonra bir daha görüşmedim. Kendisi tanıklığa geldiğinde doğruyu söyleyecek.

Başkan Feke: Kim baskı yapmış? İfadeyi Adalet Bakanlığı müfettişlerine vermiş.

Giray: İfade Mali Şube'deyken alınmış. Geldiğinde doğruyu söyleyecektir.

Patlayana kadar içki içip öldü
ZEYTİNBURNU'NDA bir süre önce eşinden ayrılan ve kendini alkole veren taksi şoförü Naci Güler, alkolün kurbanı oldu. Evinde aşırı derecede alkol alan 42 yaşındaki Güler, midesinde ve ciğerlerinde iç kanama meydana gelince yaşamını yitirdi. Önceki gece 02.00'ye kadar içen Güler (42) fenalaşınca karşı komşusundan yardım istemek için kapıya geldi. Ancak kapının açılmasını bile bekleyemeden kanlar içinde yere yığılıp kaldı. Kapıyı açan komşuları Güler'in yerde kanlar içerisindeki cesedini görünce şok geçirdiler.

Güngör KARAKUŞ (SHA)

Kasayı soyarken paraları yaktılar
TEKİRDAĞ'DA Kaptan Demir Çelik Sanayii'nin şantiyesine giren Osman Altıntaş ve Yıldıray Çetin, içerideki kasayı oksijen kaynağıyla açarak soydular. Ancak kaynak makinesinin gücünü iyi ayarlayamayan acemi hırsızlar kasanın içindeki 7.5 milyar liranın bir kısmını yaktılar. İhbar üzerine çevrede arama yapan polis, bir tarlanın kenarına atılmış yanık paralara rastladı. Operasyonu genişleten polis, kasa hırsızlarını kısa sürede yakaladı. Acemi hırsızlar kasayı açmaya çalışırken paraların alev alarak yandığını söylediler. Kasadaki paralardan 1 milyar 250 milyon lirasının yandığı belirlendi.

Hayrettin NALBANTOĞLU

Genç komisere hüzünlü veda
YUNUSLAR, dün, genç amirleri Levent Kurtoğlu'nu gözyaşlarıyla uğurladı... Bir süredir lenf kanseri teşhisiyle tedavi gören İzmir Emniyet Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri Amiri Komiser Levent Kurtoğlu (27), önceki gün, yaşamını yitirdi. Komiser Levent Kurdoğlu için dün Yunuslar Tim Merkezi'nin önünde dün bir tören düzenlendi. Törene İzmir Emniyet Müdürü Hasan Yücesan, müdür yardımcıları, Yunuslar, ailesi ve yakınları katıldı. Kurtoğlu memleketi Aydın'da toprağa verildi. Mustafa HEPEKİZ

'Otopsi'ye yeni düzen
AVUKATLARIN otopside hazır bulunup bulunmayacaklarına ilişkin tartışma, halen Bakanlar Kurulu'nda bulunan Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu (CMUK) tasarısında yer alan bir düzenleme ile sona erecek. Tasarı, Meclis'te kabul edilirse avukatlar otopsiye katılamayacak, ancak, avukatın getireceği hekim otopside hazır bulunabilecek. Ölüm nedenine ilişkin kuşkulara son verilmesi amacıyla hazırlanan madde, "işkence" ve "yargısız infaz" iddialarının da aydınlatılmasını sağlayacak. Tanık hekimin otopsiye katılması, ölen kişinin avukatı ya da ailesinin talebi üzerine gerçekleşecek. Otopsi işlemi, avukat tarafından getirilen hekimin de hazır bulunduğu sırada yapılacak. Avukat tarafından getirilen hekim ölüm nedenine ilişkin rapora, tıbbi görüşünü de yazacak.

Ersin BAL

Kaçakçılara suçüstü
BOLU Jandarma İstihbarat timleri, bir ihbarı değerlendirerek, Seben ilçesi Çarşı Mahallesi'nde oturan Adil Fidan'ın evine baskın düzenledi. Fidan Ailesi'nin evinde yapılan aramada, Bolu'nun Köprüce köyünde kaçak kazı sonucu çıkarılmış Roma dönemine ait 2000 yıllık av tanrıçası Athena, göbeği delik Firavun, Artemis heykelcikleri ile motifli kaide ve mozaikler ele geçirildi. Adil Fidan ve oğlu Soner Fidan ile tarihi eserleri pazarlamak istediği bildirilen Seben İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Uzman Çavuş İzzet Zeki tutuklanarak cezaevine gönderildi. Baba-oğulun eserleri açtıkları 5 metrelik çukurdan çıkardıkları belirlendi. Ercan YILDIZ

TRT'den 22 trilyonluk deprem yardımı
TRT Genel Müdürü Yücel Yener, deprem felaketinin ardından başlatılan ve 2.5 ay süren yardım kampanyasında toplanan 22 trilyon liralık çeki, Başbakan Bülent Ecevit'e sundu.

Deprem dedikodusu ders oluyor
DEPREM dedikodularına karşı Milli Eğitim Bakanlığı da tedbir aldı. Milli Güvenlik ile Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi derslerinde, doğal afetler sonrasında çıkan söylentilere karşı alınabilecek önlemler anlatılacak.

Bağışla gelen hastalık
AMERİKALI araştırmacılar, kemik iliği bağışlayan kişilerde, astım gibi akciğer hastalıkları bulunması halinde, bu hastalıklarını bağışta bulundukları kişiye de geçirdiklerini belirledi. Özellikle 18 ila 43 yaş arasındaki hastalara yapılan kemik iliği naklinde, bir takım önceden belirlenemeyen rahatsızlıkların nakil sırasında lösemili hastalara taşındığı görüldü. Bu nedenle uzmanlar nakil için özellikle bağış yapan kişilerin çok sıkı sağlık kontrollarından geçmesi gerektiğini bildiriyor.

'Oral herpes'e dikkat!
SEKS yaşamları renkli olan kişiler, çeşitli hastalıkları birbirlerine geçirebiliyorlar. Örneğin HSV-1 diye bilinen herpes... Bu hastalık bir tür mantar rahatsızlığı. Uçuğa andırıyor. Seks yoluyla geçiyor. Uzmanlar oral seks yapan kişilerin herpese karşı mutlaka dikkatli olmaları gerektiğini söylüyor. Ayrıca bu tür bir rahatsızlığa kapılmayı herpese karşı geliştirilen aşılar engel olamıyor. Doktorlar bu tür herpesi "oral herpes" olarak tanımlıyor ve çiftlerin böylesine bir durumda rahatsızlığı birbirlerine taşıdıkları uyarısında bulunuyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır