kapat

09.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Müşerref Paşa'ya korkunç koruma
Müşerref Paşa'yı Ankara ziyaretinde Pakistan Ordusu'nun özel bordo berelileri korudu. Sakallı ve dev gibi korumalar Başkent sokaklarında büyük ilgi çekti

PAKİSTAN'IN askeri lideri Pervez Müşerref, Ankara'ya Pakistan Havayolları'na ait bir Boeing 737 uçağı ile sivil olarak geldi. Müşerref'in gezisine Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay mensupları ile aralarında Pakistan Televizyonu ve Haber Ajansı'ndan birer basın mensubunun bulunduğu 10 kişilik bir heyet katıldı.

10 kişilik Pakistan heyetinin 4'ü dev gibi korumalardı. Kahverengi üniformalı, sakallı korumalar, ellerindeki akrep marka yarı otomatik silahlarıyla büyük ilgi çekti. Pakistan Ordusu'nun özel birimi bordo berelilerden oluşan korumalar, gün boyunca Müşerref'i gölge gibi izledi.

ORDU VE PAKİSTAN
Müşerref Paşa, Pakistan'da ordunun rolü konusunda ilginç açıklamalarda bulundu. Müşerref, bir gazetecinin Demirel'in "Askeri ihtilaller sorun çözmez. Uzun vadede ülkede sorun çıkarır" yolundaki görüşünü hatırlatması üzerine şu karşılığı verdi: "Bu görüşe katılmıyorum, çünkü her ülkenin şartları farklıdır, ihtilali gerektiren şartlar farklıdır. Pakistan'da askerler ülkeyi istikrara kavuşturacak. Ülkede gerçek hükümet olmadığı için asker yönetime geldi halk askerleri destekliyor."

Askeri darbelerin orduyu tahrip ettiği yolundaki görüşe de katılmadığını da söyleyen Müşerref şöyle devam etti: "Pakistan'da hükümetler ülkeyi çok kötü yönetti. Biz kendi keyfimiz için durup dururken yönetime gelmedik. Geçmiş hükümetler o kadar kötü yönettiler ki başka çare kalmadı. Askerin tahrip olmasına gelince o askerin ne kadar siyasete karıştığına bağlı. Pakistan'da şu anda asker geri planda kalıyor. Yapmak istediğim ülkeyi her türlü yolsuzluklardan arındırmak ve ülkeyi demokrasiye hazırlamak. Tamam, asker kendi işini yapacak, hükümet kurulacak.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır