kapat

09.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Uşak bir "ş" harfi istiyor
Şehirlerinin anlamından memnun olmayan Uşak'lılar, ismi Uşşak olarak değiştirmek istiyor

Uşak, makus kaderini yenmek için çözümü adını değiştirmekte buldu. Uşak Belediye Meclisi'ndeki 31 üyenin tamamının oyuyla kentin adının Uşşak olarak değiştirilmesi kabul edildi ve konu TBMM'ye götürüldü.

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Uşak ilini gündeme getirmek, tanıtımını yapmak ve halkın moralini yükseltmek için böyle bir girişimde bulunduklarını söyledi. Erdoğan gerekçeyi şöyle açıkladı:

"Uşak kelimesi Türkçe'de çocuk, hizmetçi, köle; Kazakça'da ise dedikoducu anlamına geliyor. Uşşak ise 'ozanlar diyarı' demek. Zaten ilimizin adı 15 Temmuz 1953'e kadar Uşşak olarak geçiyordu. Yine eski adımıza kavuşmak istiyoruz."

Uşak ilinin her dönemde ihmal edildiğini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Uşak Türkiye'de 700 milyon dolarlık ihracat kapasitesiyle önemli bir kent. Türkiye'deki battaniye ihracatının yüzde 98'ini; deri ihracatının ise yüzde 70'ini karşılıyor. Türkiye'de ilk elektrik buraya geldi, ilk şeker fabrikası 1926'da burada kuruldu. Halk şeker fabrikasını kurmak için yumurta sattı ama ardından fabrika kamulaştı. Havaalanımız var ama uçaklar Denizli'den aktarmalı geliyor. Devletin burada organizasyonu yok. Siyasetçiler gereken ilgiyi göstermemiş. Halkımız da bugüne kadar görünürde hiçbir istediğini yaptıramamış. Ama bu isteğimizi gerçekleştirmekte kararlıyız."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır