kapat

09.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kurada türban krizi
Erzurum'a tayini çıkan 87 öğretmenin ilçe ve köylerdeki yerlerini belirlemek için yaptıkları kura çekiminde türban krizi yaşandı.

Öğretmenlik hakkını kazanan Aynur Çiğdemle (23) adlı türbanlı öğretmen, kura çekmek için komisyonun önüne geldiğinde, Komisyon Başkanı ve Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak tarafından "Bu şekilde kura çekemezsiniz" diye uyarıldı. Bunun üzerine öğretmen Aynur, babası Kazım Çiğdemle'nin kura çekmesini istedi. Ancak komisyon tarafından buna da izin verilmedi.

TEPKİLERE DAYANAMADI
Müdür Budak'ın "Kızım türbanını çıkar, öyle kura çek. Türbanla kura çekmek kurallara aykırı. İlerde çalışacağın okulda da türban takmacayaksın" sözlerinin ardından Aynur Çiğdemle, ilk önce itiraz etti. Ancak, yaşanan tartışma salondaki diğer öğretmenlerin tepkisini çekince Çiğdemle, tuvalete giderek türbanını çıkarttı peruk taktı. Tekrar salona giren Aynur Çiğdemle, isminin okunmasının ardından komisyonun önüne gelerek peruğuyla kurasını çekti. Öğretmen Çiğdemle'ye kurada Erzurum'un Horasan ilçesinin Katırçalar Köyü İlköğretim Okulu çıktı.

OKULDA DA TÜRBANSIZ
Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, yeni mesleğe başlayan öğretmenlerin ve tüm öğretmenlerin kurallara uymak zorunda olduklarını belirterek, "Burada resmi bir tören yapılıyor. Herkes de buna uymak zorundadır. Göreve başlayacakları okullarda da öğretmenlerin Kılık Kıyafet Yasası'na uygun davranmalarını sağlayacağız" diye konuştu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır