kapat

09.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Deniz Yatırım'a yeni genel müdür
Deniz Yatırım Genel Müdürü görevine Cafer Bakırhan getirildi. İş hayatına Sermaye Piyasası Kurulu'nda başlayan Bakırhan, Kentbank'ta Yatırım Bankacılığı Koordinatörlüğü, Kent Yatırım ve Menkul Değerler'de Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Garanti'den 2. indirim
Garanti Bankası, otomobil kredisi faizini yeniden indirdi. Geçen hafta 1 yıla kadar uzanan vadede aylık faizi 0.75 puan indirerek yüzde 6.50'e düşüren banka, yeniden faizlerde yeniden ayarlamaya gitti. Buna göre 3, 6, 9 ve 12 ay için yüzde 5.40, 18 ve 24 ay için ise yüzde 5.75 faiz uygulanacak. Banka ayrıca, resmi gelirini belgeleyen herkese, limit olmaksızın kefilsiz kredi vereğini açıkladı.

İthal otomobil 100 bine dayandı
İthal otomobil satışları, bu yılın Ocak-Ekim döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3.9 artarak 92 bin 748 adede ulaştı. Geçen yıl aynı dönemde 89 bin 300 adet otomobil satılmıştı. Türkiye'de en çok satılan ithal otomobil markası ise 10 ayda 20 bin 628 adet otomobil satan Volkswagen oldu. Volkswagen'i 12 bin 929 adetle Opel izledi.

Volkswagen lider
MarkaAdet
Volkswagen20.68
Opel12.929
Ford10.131
Renault7.267
Peugeot5.969

*Ocak-Ekim, ithal otoda ilk 5

Otohaber dergisi en iyileri seçti
Haftalık otomobil dergisi Otohaber'in geleneksel yarışması, "Türkiye'nin En İyi Otomobilleri 1999" ödülleri sahiplerini buldu. Otohaber okuyucusu, En iyi yerli otomobil olarak Opel Vectra'yı seçti. Dokuz kategoride gerçekleştirilen yarışmada, en iyi orta sınıf BMW 3 Serisi, en iyi üst orta sınıf Audi A 6, en iyi spor otomobil Ferrari 550 Maranello, en iyi arazi aracı Jeep Cherokee, en iyi ithal kompakt Ford Focus, en iyi mini otomobil Ford Ka, en iyi GTI VW GTI ve en iyi lüks sınıf da Mercedes S sınıfı seçildi.

Otomotivde dev konferans bugün
İthal Otomobilleri Türkiye Mümessilleri Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, "II. Uluslararası Otomotiv Konferansı" bugün İstanbul'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak. Otomotiv sektörünün duayenlerinden sayılan ve "Dünyayı değiştiren makine" isimli kitabıyla adını duyuran Daniel Roos'unda bir konuşma yapacağı konferansta, otomotiv sektöründeki en son gelişmeler tartışılacak.

Pirelli lastiği galip geldi
Pirelli'nin P3000 Energy ve P6000 Powergy lastikleri, Avrupa dergileri tarafından yapılan testlerden tam not aldı. Volkswagen Bora 2.0 için en çok tavsiye edilen lastik seçilen Pirelli P6000 Powergy, ıslak zeminde tutunma ve frenlemede, kuru zeminde ise frenlemede ve direksiyon hakimiyetinde çok iyi sonuçlar aldı.

İSO seçimlerinde devler dışarda kaldı
İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) Meclis üyeliği seçimleri tamamlandı. Seçimler sonucunda, toplam 53 meslek komitesinden 106 meclis üyesinin 34'ü yenilendi. Seçimlerde Mustafa Koç, Bülent Eczacıbaşı, Ali İhsan İlkbahar, Halit Narin gibi isimler liste dışı kalırken, Yalım Erez'in oğlu Salih Erez, Ali İsmail Sabancı, Nezih Demirkent, Hakkı Matraş, meclise giren yeni isimler arasında yer aldı. 106 meclis üyesinden yenilenen 34 üyenin isimleri şöyle: "Süleyman Tuğtekin, Tuncay Özilhan, Hikmet Tanrıverdi, Kenan Şişman, Ali İsmail Sabancı, Kadir Kaleli, Korhan Gökşin, Cevat Yaman, Niyazi Öztürk, Kaya Tütengil, Nezih Olcay, Ömer İltan Bilgin, Nejat Çuhadaroğlu, Ayhan Suskun, Metin Külünk, Nurettin Çetinkaya, Selahettin Akaydın, Melih Batılı, Nuri Çolakoğlu, Uran Tiryakioğlu, Nihat Aksekili, Bedri Tellikurşun, Mehmet Betil, Ali Demir Ataç, Ali Çavuşoğlu, Nahit Kemalbay, Hakkı Matraş, Ahmet Gürsoy, Nezih Demirkent, Nuri Görenoğlu, Nuri Tever, Selim Çiçek, Salih Erez, Bülent Demircioğlu."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır