kapat

09.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Turkcell Ankara kalesini güçlendirdi
Turkcell 1.7 milyon ek kapasite sağlayacak Ankara Plaza için 55 milyon dolar yatırım yaptı

TURKCELL'İN Ankara ve çevresine 1 milyon 700 bin ek hat kapasitesi sağlayacak santralların içinde bulunduğu Ankara Turkcell Plaza tesisi, Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, Turkcell yetkilileri ve bayilerin katıldığı bir törenle hizmete girdi. Öksüz, devletin deprem sonrasında yatırım yapamadığına dikkat çekerek, "Bu yatırım bugünlerde çok manidar. Yatırım varsa, işsizliğin çaresi de var" dedi.

Turkcell, Ankara'dakinden sonra İstanbul ve İzmir'de de 2 yeni plazayı devreye sokacak. Böylece toplam kapasite 7 milyonun üzerine çıkacak. İstanbul Maltepe'de açılacak olan plaza, 3 milyon hat kapasiteli olacak.

10 bin metrekarelik alana kurulan Turkcell Plaza'da yer alan santrallar için 55 milyon dolar yatırım yapıldı. Devreye girecek ek santrallarla yatırım miktarı 100 milyon dolara yükselecek. Turkcell'in toplam yatırımı ise, böylece 2.5 milyar doları aştı. Turkcell Plaza'daki santrallar, Ankara bölgesindeki 485 bin abonenin yanısıra, Bolu, Zonguldak, Afyon, Isparta sınırından başlayarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun büyük bir bölümüyle Karadeniz Bölgesi'ne servis verecek.

167 personelin çalıştığı Ankara Turkcell Plaza'da sayıları 30'u bulan santrallardan 20'si devreye girmiş durumda. 10 santral ise onay alınınca hizmete girecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır