kapat

09.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Teknoloji maratonu
2000 yılının Eylül ayında 1999 yılı Teknoloji Ödülleri sahiplerini bulacak. 1997 ve 98'de Büyük Ödülü Arçelik kazanmıştı. Başvuru için son tarih 31 Aralık

ÖnümÜzdeki yıl TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu), TTGV (Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı) ve TÜSİAD (Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği) tarafından üçüncüsü verilecek olan Teknoloji Ödülleri için maraton başlıyor. 12 Eylül 2000 tarihinde düzenlenecek Teknoloji Kongresi'nde verilecek olan Teknoloji Ödülü için başvurular başladı.

Türkiye'nin bilim ve teknoloji politikası hakkında bilgi veren Teknoloji Ödülü ve Teknoloji Kongresi Yürütme Kurulu Başkanı Cemil Arıkan, devletin gerek kişisel gerekse şirketler bazında araştırma-geliştirme faaliyetlerine destek olması gerektiğini dile getirdi. Gelişmiş tüm dünya ülkelerinde ar-ge faaliyetlerine yüzde 75 oranında teşvik verildiğini anlatan Arıkan, Türkiye'de yenilikçi ürün geliştirme çabaların desteklemek ve rekabetçi dünya pazarlarında başarılı olmak için sanayinin bilinçlendirilmesi için Teknoloji Ödülü'nü her yıl düzenli olarak vermek istediklerini ifade etti.

DOSYALAR 28 ŞUBAT'TA
Teknoloji Ödülü için başvuru formlarının en geç 31 Aralık'a kadar yapılması, başvuru dosyalarının ise 28 Şubat 2000 tarihine kadar verilmesi gerekiyor.

1997 ve 1998 yıllarında Teknoloji Büyük Ödülünü Arçelik firması kazanırken, KOBİ'ler dalında verilen Teknoloji Başarı Ödülü'nü 1997'de Eta Elektronik, Petaş Elektronik ve Unimedya İletişim, 1998 yılında da Faz Elektrik, Hipokrat Tıbbi Malzemeler ve Özçelik Tekstil Makineleri kazanmıştı. 1998 yılında Büyük ödül dalında Jüri Özel Ödülü'nü Şişe Cam, Başarı Ödülü dalında ise IMS yazılım hak etmişti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır