kapat

09.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Vurgun değil, hata ettim"
Tukaş operasyonunda adı geçen Emre Yazıcı ne kendisinin ne de Mustafa Oduncu'nun vurguncu olmadıklarını, borçlarına sadık olduklarını belirtti

TukaŞ hisse senedinde yaşanan ve SPK Teftiş Kurulu tarafından da incelemeye alınan spekülatif yükselişte adı geçen borsa oyuncusu Emre Yazıcı, vurguncu olmadığını zarar ettiğini ve borcunu da sahiplendiğini belirtti.

SABAH'ın sorularını yanıtlayan Emre Yazıcı, Tukaş hisse senedinde yaşanan yükselişin öyküsünü anlattı. 600 milyarlık değil, yaklaşık 150 bin lot yani 1.2 trilyonluk Tukaş hissesi aldığını belirten Yazıcı, sonuçta 250 milyar zarar ettiğini belirtti. Aracı kurumların hepsinde ordinolarını imzaladığını, hatta bazı aracı kurumlara senet vererek borcunu sahiplendiğini belirten Yazıcı, hesapların çoğunun kendi isimine, bazılarının da Mustafa Oduncu ismine olduğunu belirterek "Bunun dışında başka isme açılmış hiç bir hesabımız ya da işlem yaptırdığımız adamlarımız yok." dedi. Yazıcı, "SPK ve İMKB bu olayı aylarca inceleyecek. Bittikten sonra da 'Vay salak. Becerememiş, bir de tokat yemiş' diyecektir" şeklinde konuştu.

...VE OPERASYON
5 Eylül tarihinde fiyatı 4200 lira iken Tukaşile ilgilenmeye başladıklarını belirten Yazıcı, şöyle konuştu:

"Kağıdı aldıktan sonra fiyatını bir miktar yükselttik. O sırada elimizde 60-70 bin lot hisse senedi vardı. Kağıdın değeri arttıkça benim kredibilitem de arttı ve over all'um yükseldi. Bu arada borsanın yaşayacağı çıkışı da bekliyordum. Hedefim kağıdı biraz daha yukarı götürüp buradan da insanları fazla üzmeden satmaktı. Ama kısmet olmadı." Yazıcı "Düşüş iki gün sonra olsaydı, bana iki gün daha izin verselerdi kağıt bu kadar düşmezdi. Ama iki gün daha dayanamadım. Birileri buna izin vermedi" dedi.

İlk olumsuzluğu kağıt 6700 seviyesindeyken satışa gelen ve Takas'ta görünmeyen 37 bin lotluk bir malla yaşadıklarını da belirten Yazıcı, şöyle devam etti:

"Birileri tarihi zirveyi bekeyip satış yazdı. Gelmesini hiç beklemediğim bu malı almak zorunda kaldım. Kağıdın düşmemesi için de biraz daha yukarı götürdüm. "

Nasıl olmuştu?
OYAK'ın büyük hissedar olduğu Tukaş hisse senetleri 1 ayda yüzde 97 yükseltilerek 20 Ekim günü 7.900 liraya çıkarılmıştı. Tukaş'ı bu seviyeye getiren oyuncular ellerindeki hisseleri 20 Ekim günü satmaya başlamış ve hisseler 22 Ekim'de 6.100 liraya inmişti. Ancak 7 aracı kurumun karıştığı olayda bedeller ödenmediği için bazı aracılar temerrüde düşmüş ve zor durumda kalmıştı.Gelen otomatik satışlarla Tukaş hisselerinin fiyatı 4.000 liraya inmişti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır