kapat

09.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Cesedi 20 yıl sandıkta sakladı
New York'ta, bir annenin 1979 yılında ölen kızının cesedini yatak odasındaki sandıkta sakladığı ortaya çıktı. Polis sözcüsü Rafael Andalia, Madelyn Carmichael'in (60) evinde yaptıkları aramada, öldüğünde 3 ya da 4 yaşında olduğu tahmin edilen Latanisha Carmichael adlı kız çocuğunun cesedini bulduklarını söyledi. Ceset, plastik bir torbayla sarılı naftalin toplarıyla kaplıydı. Otopsi sonrası kızın bir tür mumyalama yöntemiyle saklandığı anlaşıldı.

Posta yoluyla biyolojik tehdit
Amerika'nın Colorado eyaletinde, hakimlere mektup göndererek biyolojik silahla tehdit eden James Kenneth Gluck, Florida'da yakalandı. Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) Gluck'un evinde yapılan aramada, biyolojik silah üretiminde kullanılan bazı maddeler ele geçirildi. Evini küçük bir cephaneye çeviren Gluck'un, mahkeme üyelerini tehditten yargılanacağı ve kefalet talebinin kabul edilmeyeceği belirtildi.

Suudi kadınlara kimlik kartı hakkı
Katı İslami kuralların uygulandığı Suudi Arabistan'da ilk kez kadınlara da haklar tanınmaya başladı. Kadınlara kimlik verilmesine karar verildi. Kimlikleriyle erkeklerle aynı haklara sahip olacak olan kadınlar, daha serbest yaşayabilecekler. Yasal hakkını savunma, seçme hakkı gibi önemli konulardan mahrum olan Suudi kadınlar, kimlikleri sayesinde toplumda söz sahibi olabilecekler. Suudi Arabistan'da kadınlara araba kullanma izni de yeni bir uygulama.

Türk delege Yunan rakibini seçtirdi
Parİs'te toplanan sosyalist Enternasyonel çerçevesinde bir araya gelen Kadınlar Kongresi, Türk-Yunan dostluğuna somut bir örnek oluşturdu. Kongre'de doğu Akdeniz bölgesi başkanlığına aday olan Yunanlı bayan, Türk delege CHP Genel Sekreter Yardımcısı Şule Bucak'ın desteğiyle başkanlığa seçildi.

Bucak, oylama başlamadan adaylıktan çekildi. "Türk-Yunan dostluğunu CHP-PASOK ilişkileri başlattı. Anna Karamanou'yu destekliyoruz ve bundan böyle, yakın komşuluk ilişkileri içinde çalışacağız" diyen Bucak'ın jesti 119 sosyalist partinin kadın üyesi tarafından ayakta alkışlandı.

Nurdan BERNARD (PARİS)

Korumalarıyla koştu
Avusturya'nın ırkçı partisi lideri Joerg Heider önceki gün ziyaret için bulunduğu New York'ta geleneksel New York maratonuna katıldı. Ancak Amerika'daki yahudi cemaatinin tepkisinden korkan Haider'in 5 koruması aynı mesafeyi koşmak zorunda kaldı. Geçtiğimiz aylarda Hitlerin tezlerine destek veren açıklamalarda bulunan Haider'e tepki göstermesi beklenen yahudi cemaati ise ellerindeki pankartlar ile protesto yol etti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır