kapat

09.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Meze paniği
Clinton'ın ziyareti öncesi Atina'da bombalar patlıyor. Olağanüstü güvenlik önlemleri alan Gizli Servis Clinton'a Yunan mezelerini bile tattırmayacak

Amerİka Başkanı Bill Clinton'ın 13-15 Kasım günlerindeki Atina ziyareti, iki ülke arasındaki ipleri gerginleştirdi. Geçen hafta Nike, önceki akşam Lewis mağazalarında ve Yunan-Amerikan Derneği'nde patlayan bombalar, FBI ajanlarını harekete geçirdi. Atina'da zaten incelemelerine başlayan yüzlerce FBI ajanının aldığı önlemler çerçevesinde, Clinton'ın ziyareti sırasında geçeceği yollar trafiğe kapatılacak, balkonlara çıkmak yasaklanacak, yakınında bulunan herkes özel uydularla izlenecekti. Şimdi bütün bu "önlem"lerin arasına bir yenisi daha eklendi: Meze yasağı...

TAVERNA KEYFİ DE YOK
FBI ajanları, başkan Clinton'ın yapmayı düşündüğü Yunan müziği eşliğinde "taverna keyfi"ne de yasak getirdi. Bu yasağın sebebi, Clinton'ın, sofrada sunulacak mezelerden zehirlenme riski. Başkanlarının attığı her adımı bile planlayan FBI, yemeklerini de denetleyerek Clinton'ın taverna programını iptal etmesini istediler.

UYDUDAN KORUMA
Clinton'un korunması için ayrıca, uzaydaki casus uyduların yönü, Atina'ya yönlendirilecek.. Aynı uydular Clinton'ın Ankara ve İstanbul ziyaretlerinde de kullanılacak. Atina'ya yerleştirilen elektronik cihazlar, cep telefonlarını, bilgisayarları, televizyon ve elektronik garaj kapılarını açıp kapatan kumanda aletlerini bile zaman zaman kitleyebiliyor..

İSTENMEYEN ADAM
Bu arada dünkü Ethnos gazetesinde yayınlanan bir nabız yoklaması, Yunan halkının ezici bir çoğunluğunun Clinton'ı istemediğini gösterdi. Atina'da bin kişi arasında yapılan bu nabız yoklamasına göre, halkın yüzde 80.5'i Clinton'ın Atina'ya gelmesini istemiyor. Yüzde 62'si de Clinton'ın Kıbrıs sorununa çözüm bulunmasına yardımcı olacağına inanmıyor.

"17 KASIM" KORKUSU
Amerİka ile ilişkilerini bozmak istemeyen Yunan hükümetinin Clinton'ın ziyaretindeki en büyük korkusu, "17 Kasım" adlı terör örgütü. Yunan makamları, yaklaşık bir yıldır hiçbir saldırı düzenlemeyen örgütün, Clinton'ın ziyaret günlerinde yeni bir saldırı düzenleyeceğinden korkuyor. Terör örgütü, 1975'ten bu yana aralarında birçok Amerikalı ve 2 Türk diplomatın da bulunduğu 24 cinayeti üstlendi ancak örgüt üyelerinden kimse yakalanamadı. ABD, örgütün hiç bir üyesinin yakalanamamasından Yunan makamlarını sorumlu gösteriyor. Bazı Amerikan yayın organlarının, örgüt ile sosyalist PASOK hükümeti üyelerini özdeşleştirmesi, Yunan-ABD ilişkilerini olumsuz etkiliyor. Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis, bu konudaki kaygılarını, "Sakın Yunanistan'ın prestijini sarsacak olaylara meydan vermeyin"şeklindeki açıklamasında dile getirdi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır