kapat

05.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
DSP aftan geri adım atmıyor
Hükümet ortakları arasında krize yol açan af yasası için uzlaşma arayışları sürerken Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, "Bu noktadan sonra af yasasını çıkarmak zorundayız.

Af yasasının çıkarılma zamanını görüş farkının giderilmesi belirleyecektir" dedi. Türk, dün Meclis'te gazetecilerin sorularını cevapladı ve Af Yasası üzerindeki görüş farkının giderilmesine çalıştıklarını, bu gerçekleştiğinde yasanın Meclis Adalet Komisyonu'nda ele alınacağını bildirdi.

GENEL BEKLENTİ
Af konusunda genel bir beklenti doğduğunu ifade eden Türk, "Sanıyorum, bu görüş farklılıkları giderildiğinde Adalet Komisyonu'nda görüşülerek Genel Kurul'a sevk edilecektir" dedi. Bakan Türk, koalisyon ortakları arasında görüş ayrılıklarının ne zaman giderileceği sorusuna ise "Bu konuda bir süre verebilecek durumda değilim" cevabını verdi. Adalet Bakanı, "Af yasasının hiç çıkmaması ve rafa kaldırılması söz konusu mu?" sorusu üzerine de, "Sanıyorum, Af Kanunu bu noktadan sonra çıkarılmak durumun dadır. Ama bunun zamanını görüş farkının giderilmesi belirleyecektir" dedi. Bakan, "Cezaevlerine hakim olabilecek misiniz?" sorusunu da "Cezaevlerinde bazı sorunlarımız var, ama cezaevlerine hakim durumdayız" diye yanıtladı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır