kapat

05.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Havaalanı Taksi'nin 34 TER 30 plâkalı magandası
İSTANBUL'da yaklaşık 20 bin taksi şoförünün adını bir-iki densiz çıkıp kirletiyor... 19 bin 999 şoför dürüst, müşteriye saygılı çalışırken, bir tek kendini bilmez bu mesleğin adını pisletiyor...

Örnek mi?
Havaalanı Taksi'ye bağlı çalışan 34 TER 30 plâkalı aracın direksiyonundaki maganda... Bana göre şehir eşkıyası!

İstanbul'a gelen turistlere hizmet eden, bu kent ile ilgili ilk izlenimleri veren Havaalanı Taksi'nin şoför esnafı bilsinler ki bu terbiyesiz yüzünden karalandılar... Hak etmedikleri bir suçlama ile karşı karşıya kaldılar...

Gelelim olaya...

ELLE Dergisi'nin fotoğraf editörü Ferahnaz Kaygun 2 Kasım saat 16.00 sıralarında nişanlısı ile birlikte Atatürk Havalimanı'ndan Havaalanı Taksi'ye bağlı 34 TER 30 plâkalı araca biniyorlar ve Bakırköy Deniz Otobüsleri İskelesi'ne gitmek istediklerini söylüyorlar...

Direksiyondaki maganda belli ki kızıyor, içinden "Sizin gideceğiniz kısa mesafe yüzünden sıramı kaybediyorum" diye söylenerek gaza basıyor ve Havalimanı'nın kapısından rüzgar gibi çıkıyor ve göbeği döner dönmez süratini daha da artırıyor...

Ferahnaz Kaygun'un nişanlısı Thomas Lier, bir kaza olacağını seziyor ve nazik bir dille şoförü ikaz ediyor:

"Lütfen biraz daha yavaş gider misiniz..."

Özür dilemesi gereken maganda birden patlıyor:

"Sizi ben mi davet ettim... Zaten sizi götürmek istemiyorum..."

Bununla kalmıyor, arkada el ele tutuşan nişanlı çifte dönüp terbiyesizliğin büyüğünü yapıyor; bağırarak "Gidin evinizde sevişin" diyor...

Yetmiyor; aracı sağa çekip, valizleri caddeye atıyor...

*

SON SÖZ: Havaalanı Taksi yönetimi bu magandaya ne yapacak? Duraktan atacak mı, yoksa bağrına basacak mı? İstanbullular adına cevap bekliyorum...

Üzülme Mustafa Başkan!

ANKARA'nın depremden büyük yara alan Avcılar'ı yardım yapılacak ilçeler ve beldeler listesine almadığını, ama buna karşılık bir tek evde sıva çatlağının bile bulunmadığı Adalar'ı bu listeye dahil ettiğini belirtmiş, buna da Avcılar'ın DSP'li Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin üzüldüğünden söz etmiştim...

Meğer Değirmenci'nin üzülmesine gerek yokmuş...

Neden mi?

Bakanlar Kurulu listeye aldığı belediyelere yapılacak yardımı İller Bankası'ndan her ay gönderilen paranın yaklaşık yüzde 1'i ile sınırlamış..

Yani, Avcılar Belediyesi'ne İller Bankası'ndan ayda 100 milyar lira geliyorsa, (ki bunun onda birinin gelmediğinden eminim) 1 milyar da deprem yardımı parası olarak yollanacakmış..

Bana göre 1 milyar için üzülmeye bile değmez Mustafa Başkan...

Kaldı ki; Değirmenci bundan sonra "Ben kendi ayaklarım üzerinde durdum, kimseden 5 kuruş almadım" diyebilecek...

KIZILTOPRAK
Sorun dolu bir sokak

Doğma büyüme bir Kızıltopraklı olarak Zühtüpaşa Mahallesi Mektep Sokak'tan bahsetmek istiyorum. Bu sokak Kurbağalıdere ve İbrahim Öktem İlköğretim Okulu'nun yanında.

1- Özellikle çöp tenekeleri gelişigüzel bırakılıyor... Toplanana kadar çöpler yerlere dökülüyor. İnsanların umrunda değil.

2- Fenerbahçe Stadı'nda maç olduğu günler, tuvalet olarak kullanılan sokak, seyyar lokantaya dönüyor. Stadın büyütülmesinden sonraki olayları düşünemiyorum.

3- Belediyemiz, temizlik elemanlarını düzenli olarak göndermiyor.

4- Son olarak sokağımız kedi-köpek cenneti haline de geldi.

Mehmet Ay

Başkanların

dikkatine

* SARIYER Baltalimanı Tan ve Bostan Sokaklar o kadar bozuk ki araçlar giremiyor... Başkan Sedat Özsoy bu sokağı hemen asfaltlamalı.

* AVCILAR Merkez Mahallesi Tüloğlu Sokağı'ndan çöp alan araç, çevreyi çöplük halinde bırakıyor.. Başkan Değirmenci bu araçtaki ekibi uyarmalı..

* BEŞİKTAŞ Ihlamur Dere Sokak'taki parkomatların önüne park eden araçların altları süpürülmüyor... Bu araçlar gittikten sonra sokak rezil bir hal alıyor... Yusuf Namoğlu buraya süpürgeci göndermeli..

Eğer;

* Misafir gittiğiniz evin ziline hafifçe dokunmak yerine omuzunuzla yükleniyorsanız,

* Çöpünüzü asansöre bırakıyorsanız,

* Kebapçıda balık, balıkçıda kebap istiyorsanız,

* "Asacaksın abiciğim" diyorsanız,

Siz İstanbullu değilsiniz...

İstanbullular'ın dert köşesi

KAĞITHANE
Lağımı görün!

TABYA Caddesi'ndeki caminin arkasında kanalizasyon patlamış, yola akıyor. Bir haftadır bu durumu kimse görmüyor. İnsanlar bu pis sulara basarak yürüyor.

Mustafa Bozkurt

BEYOĞLU
Geçidi kurtarın

ŞİŞHANE alt geçiti tinercilerin, serseri ve berduşların yatağı haline geldi. Çevredeki ilköğretim okulu ve Meslek Kız Lisesi öğrencileri bu geçiti kullanamıyor.

Canik Can

K.ÇEKMECE
Dersler boş

İKİTELLİ Parseller Zühtü Şenyuva İlköğretim Okulu 8. sınıfın İnkilâp Tarihi, Vatandaşlık, İngilizce ve Din Kültür dersleri boş geçiyor.

Muhittin Aydeniz

YAKACIK
Yıkıcı belediye

UĞUR Mumcu Mahallesi Özgün Sitesi 300 haneden oluşuyor. Sitemizin içinde tek katlı bir toplantı yerimiz vardı. Belediye yıktı.

Ersin Türkmen

FENERYOLU
Samanyolu Bar

BAĞDAT Caddesi Demiryolu Sokak'taki Burç Sitesi A Blok'un önünde iki katlı dükkanlardan birinin üstü Samanyolu Bar... Bu bara gelenler sokağımızı otoparka çevirdi, huzur bırakmadı.

Site sakinleri


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır