kapat

05.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Nursel İdiz'in borcu ortaklarını da yaktı
Tiyatro sanatçısı Nurseli İdiz'in borçları başkalarını yaktı. İdiz'in hisseli olduğu Arnavutköy'deki 3 katlı tarihi eve icra gelince tüm bina satılığa çıkarıldı. İdiz'le aynı hisseli tapuyu paylaşan ortakları da mali yükümlülükleri olmadığı halde evlerinin satılması durumuyla karşı karşıya kaldılar. Ortaklar İdiz'in binada bir dairesi olduğunu belirterek satışının durdurulması için İstanbul 6. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı. İdiz'in pay hisseli ortakları Melik Koçun, Elif Alexanian ve Sümer Argun satışın durdurulması dışında İdiz'e kat mülkiyeti verilerek ortaklığın giderilmesini istediler. Kültür ve tabiat varlıkları arasında sayılan bina, alınan izinle restore edilmiş, kardeş olan Koçun ve Alexanian'a bir kat, Argun'a bir kat, İdiz'e bir kat olarak paylaştırılmıştı.

Neslihan SÖZEN

Köpek itlafına İçişleri el koydu
Son günlerde özellikle İstanbul'da yaşanan kuduz paniği ile birlikte gündeme gelen sokak köpeği avına İçişleri Bakanlığı el koydu. Ancak bakanlığı harekete geçiren katliama varan öldürmeler değil bu olaya yurdışından tepkinin gelmesi oldu. Bakanlık tüm belediyelere sorunun daha insancıl yöntemlerle çözülmesi talimatını verdi. İçişleri Bakanlığı'nca valilik ve belediyelere gönderilen yazıda, Turizm Bakanlığı'nın uyarısına yer verildi. Yazıda, köpek itlafının ülkemizin turizmi ve genel imajını olumsuz etkilediği belirtiliyor.

Özgür DURAK

Çikolata kutusu Işıkara'yı korkuttu
KANDİLLİ Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'ya gönderilen çikolata paketi, korkulu anlar yaşattı. Ülker firmasından gönderilen ve üzerinde "Ahmet Mete Işıkara, Kandilli Rasathanesi" yazılı paketi, görevliler Işıkara'nın odasına çıkardı. Ancak Işıkara, 2 defter büyüklüğündeki paketi bomba olabileceği kuşkusuyla açmadı. Çağrılan bomba uzmanı ekiplerin incelediği kutuda çikolata olduğu anlaşıldı. Kışlalı suikastının kendisinde korku yarattığını belirten Işıkara "Benim yaptığım tedbiri elden bırakmamaktır" dedi.

Semra Özal'ın kuyumcusu soyuldu
BEŞİKTAŞ'TAKİ Gürün İşhanı'na çatıdan giren kimliği belirsiz kişiler, duvarı delerek "Ertekin Kuyumcusu"na girdi. Alarmı bulunmaya kuyumcudaki kasayı patlatarak açan hırsızlar, piyasa değeri 450 milyar lira olan 55 kilogram altın ve ziynet eşyasını alarak kaçtılar. Olay dün sabah, hana giren işyeri sahibince farkedilirken, "Ertekin Kuyumcusu"nun, Semra Özal'ın kuyumcusu olarak tanınan Hayrettin Ertekin'e ait olduğu belirtildi.

Ata'ya hakaret etti gözaltına alındı
İZMİR'DE ameliyat olan kardeşine refakat eden bir kişi, "Atatürk'e hakaret ettiği" iddiasıyla gözaltına alındı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Nilgün Güngör'ün polise başvurarak ameliyat olan Duran Kodal'ın refakatçısı Türkan Kodal'ın, Atatürk'e hakaret içeren sözler sarfettiğini söyledi. Polisçe ifadesi alınan Kodal, sevk edildiği mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu gece Mi'raç kandili
DİYANET İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, Mi'raç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yılmaz, toplumun bireyleri arasında kalın çizgilerle sınırlar oluşturan anlayış ve davranışlardan uzaklaşmak gerektiğini belirttiği mesajında şunları kaydetti: "Kin ve nefret tohumlarının ekilmesinde taraf değil, sevgi ve barış tohumlarının ekilmesinde öncü olalım. Bu gecenin aydınlığını ve bereketini fırsat bilerek, kalplerimizi Allah, insan ve vatan sevgisi ile doldurarak, iyi bir kul, olgun bir mümin ve faydalı bir vatandaş olmaya gayret göstermeliyiz. Bu mübarek gecenin başta depremzede kardeşlerimiz olmak üzere, tüm insanlığın acılarının dinmesine, milletimizin birlik ve beraberliğine vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum."

Erkekleri yine geçtiler(!)
AMERİKA'DA sonuçları yayınlanan son araştırmaya göre, özellikle sigara tiryakisi yaşlı kadınların erkeklere oranla kansere yakalanma oranı iki katı. 60 yaşın üzerinde bin kişinin katıldığı araştırma sırasında erkeklerin daha sık sağlık kontrol-larından geçmeleri nedeniyle belirli kanser türlerine yakalanmaları durumunda erken teşhis edilebildiği, bu nedenle yaşama şanslarının daha fazla olduğu belirtildi. Uzmanların tesbitlerine göre yaşlı kadınlar erkeklere oranla daha fazla sigara içiyor.

Gaz fırınının ettiği
GAZ fırını olan kişilerde astım krizlerinin daha sık ve şiddetli olarak meydana geldiği belirlen-miş. Uzmanlar, genelde astım krizlerinin sigara dumanı, ev tozu, kedi tüyü ve küf gibi unsurların solunum yolunu tahrik ettiğini belirlerken, bu unsurlara gazlı fırın sahibi olanları da kattı. Doktorların saptamasına göre, hastanelerin acil servislerine başvuran astım hastalarına arasında, gazlı fırın kullanan kişiler, ötekilerin iki katı. Doktorlar astımın nedenlerini çözebilmiş değil.

Harika bir icat: Kıl kremi
KADINLARIN yüzlerinde bulunan istenmeyen kıl ve tüyleri yok etmek üzere yeni bir krem bulundu. Tıraş bıçağı üreticisi Gillette şirketi ile Bristol Mayers ilaç şirketinin ortak üretimi olan kremin adı Vaniqa. Bu kremin kadınlar tarafından günde iki kez nemlendirici gibi yüzün kıl bulunan kesimlerine sürülmesi durumunda kıl çıkmasının durduğu belirtiliyor. Ancak doktorlar kremin kullanımına son verilmesi halinde ise kılların yeniden çıktığına dikkat çekiyor. Kadınlara satılması planlanan kremin aynı zamanda erkekler arasında da tutulacağı hesaplanıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır