kapat

05.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İki GSM satışı yıl sonuna tamam
CEP telefonu lisans satışları ve Telekom özelleştirmesi için dün toplanan Haberleşme Yüksek Kurulu'nda sevindirici kararlar alındı.

Bu yıl içinde 3 yeni GSM lisansı üretilecek. Lisanslardan biri özelleştirme aşamasında olan Türk Telekom'a verilecek. Böylece Türk Telekom'un, değer tesbiti yeniden gözden geçirilecek ve baz fiyatın artması temin edilecek. DCS 1800 olarak tanımlanan 2 yeni GSM şebekesi bu yıl sonuna kadar ihaleye çıkılacak. GSM'lerin değer tesbit çalışmaları ise bu hafta içinde sonuçlandırılacak. 2 yeni GSM lisans satışından en 1.3 milyar dolar civarında gelir elde edilebileceği anlaşıldı.

Bu arada Türk Telekom'un KİT statüsünden çıkarılarak özel bir şirket konumuna getirilmesini ve ayrıca telekomünikasyon sektöründe özerk "düzenleyici kurul" oluşturulmasını öngören kanun taslağına önümüzdeki günlerde son şekli verilerek, TBMM'ye sevki sağlanacak.

Telekom'da yüzde 19 civarında hisse ise 2000 yılının ilk çeyreğinde teknoloji ve sermaye getirecek bir yabancı şirkete satılacak. Bu ihaleyi, Telekom hisselerinin halka arzı izleyecek. GSM ve Telekom özelleştirmesinden 1.6 katrilyon lira gelir elde edilecek.

Bu arada hazırlıkları devam eden "Ulusal Bilgi Güvenliği Kanun Tasarısı", bütün bilgilerin güvenli bir ortamda saklanması, iletilmesi esaslarını düzenleyecek. Bu konuda Başbakanlıkta bir birim kurulacak. Bu birimin adı "Ulusal Bilgi Güvenliği Başkanlığı" olacak.

17 Kasım'da POAŞ ihalesi
ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanı Uğur Bayar Petrol Ofisi ihalesinin 17-18 Kasım'da yapılacağını belirtti. Bayar, "Rekabet Kurulu'nun onayları alındı. Ön yeterlilik konusunda çok hassas olduğumuz için, POAŞ ihalesi konusunda arkadaşlarımız son düzenlemeleri yapıyorlar" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır