|
|
Açık görüş sevinci...
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle açık görüş için izin verilen cezaevlerinde tutuklu ve mahkum aileleri hasret giderdi
Af yasasının bir türlü çıkmaması nedeniyle umutları kırılan mahkumlara, Cumhuriyet Bayramı'nda verilen açık görüş izni sevinç yarattı.
Sabah saat 09.30'da başlayan görüşte tutuklu ve mahkum yakınlarından soyadı tutan anne, baba, kardeş ve çocuklarına izin verildi. Amca, dayı, teyze gibi diğer yakınlarına yasak konması ise tepkilere neden oldu. Adalet Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile ziyaret etmek için yakın akraba olma şartına tepkilerini dile getiren aileler, çocuklarını görmek için çok uzak yoldan geldiklerini ve görmek istediklerini belirttiler. Cezaevi yetkilileri de, genelge doğrultusunda hareket etmek zorunda olduklarını ifade etti. Bunun üzerine yakınlarını görmeye gelen ve izin alamayan ziyaretçiler dışarda beklemek zorunda kaldı.
CEP YASAĞI
Görüşmeye alınan aileler de çok sıkı güvenlik kontrollerinden geçirildi. İçeriye, cep telefonu, telsiz, radyo-teyp, kesici alet ve benzeri eşyalar alınmadı. Dört ayrı noktada kontrol edilen ziyaretçiler daha sonra görüş salonuna alındı. Salonda bekleyen aileler, kapıda çocuklarını görünce yerlerinde oturamadılar. Uzun süre çocuklarını öpen aileler, sımsıkı kucakladıkları çocuklarını bırakmak istemediler.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|