kapat

26.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Fenerbahçe nereye?


15 Şubat 1998'te Aziz Yıldırım başkan oldu. Çok deneyimli, yönetici vasıfları çok iyi, lisan bilen biri olduğu için değil, parası olduğu ve de rakamını zamanı gelince yazacağım miktarda hibe yapacağı için...

Geldiğinde, Ali Şen yönetiminin 5 trilyon 752 milyar lira borcu vardı. Şimdiki borç 13 trilyon 300 milyar lira. Aziz Yıldırım, kulübü bırakırken geldiğindeki rakamın üzerinde borç bırakmayacaktı. Bu rakamı düşürmek için Okocha'yı, Baliç'i sattı. TV gelirleri ile birlikte 67 milyon dolar geldi.

Erol, Högh, İbrahim Kutluay satıldı. Murat Yakın 10.5 milyon mark, Sergio 3 milyon dolar, Dimas 4 milyon dolar, Ogün+Abdullah 7 milyon dolar, Preko+Johnson 6 milyon dolar, Oulare 6.5 milyon mark, kendisine 400 bin dolar peşinat, Alpay ve Sergen için kiralık 3.2 milyon dolar+2 yıl reklam (5 milyon dolar) ödenip takım kuruldu. Löw'e 1.6 milyon mark ödendi. Rıdvan, takımın başına geldi. 115 milyar ödendi, 5. haftada istifa etti. Bu arada MTK'ya elendik. Kız ve erkek basketbol takımları, Avrupa'da 5'er mağlubiyet aldı ve içerde de oldukça başarısız durumda. Geçen yıl basketbola 10 milyon dolar harcandı, sokağa atıldı.

Yıldırım herkese savaş açtı
Şimdi MHK, federasyon, G.Saray ve 15 Anadolu kulübüne savaş açıldı. "G.Saray, MHK ve federasyon ile kavga ediyor" diye Ali Şen'i eleştirenlere soralım. Şenes Erzik, Özkan Olcay ve Abdullah Kiğılı federasyon başkanlığından Ali Şen'in savaşı sonucu ayrıldı. TV geliri olan 14 milyon dolar hâlâ yine onun sayesinde alınıyor.

Bilanço şu: F.Bahçe herkesle kavgalı. Futbol takımı delik deşik. Bayan ve erkek basketbol takımları başarısız. Başkanın aldığı Löw ile Rıdvan başarısız. Türkiye "Mustafa Denizli" dedi, o gitti Zeman'ı aldı. 2 maçta 5 puan kayıp. Sezon başında yönetimi "Denizli" dedi, o 3-5 gazetecinin dolduruşuyla Rıdvan'ı aldı. Samandra'daki iki saha hazır, stadın yapımının ne olduğu belli değil. Orada da kahrolan binlerce taraftar var. İnsanlar ağlıyor, başkan sadece gündemi değiştirmekle meşgul. Nereye kadar? Zeman'ın zamanı başkanın aleyhinde işliyor. Çok yazık, çok...

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır