kapat

26.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Sergen'e özgürlük


Zeman 2 maçta 5 puan kaybetti. Bu sezon içinde yapılan değişikliğin bir neticesi... Türkiye'yi hiç tanımayan bir antrenör, ne anlatıldıysa, 8 aydır oynamayan bir Metin Diyadin'i sahaya çıkartıyor. Böyle bir futbolcuyu oynatması ve bunda da ısrar etmesi yanlış. Metin'e de günah. Adama bilgiler yanlış verilmiş. O zaman netice de bu olur.

Oyuncular iyiniyetli bir şekilde mücadele etseler, milli takımdaki gibi performans gösterseler, sonuç da farklı olur. Aslında bir futbolcu sahaya çıktığı zaman niye iyi oynamasın ki? Futbolcu evvela kendisi için oynar, takımı da bundan faydalanır. F.Bahçe'de bir kargaşa var. Oyuncuların durup dururken lifleri kopuyor. Çalışmayan bir takım fazla çalıştırıldığı zaman böyle olur.

Bu iş sezon başında yapılır. Ama sanki F.Bahçe başkanın özel malı. Rıdvan'ı kazanmak istiyorsan, çok seviyorsan, verirsin böyle bir antrenörün yanına, kazanırsın. Başkan bir enteresan. F.Bahçe Başkanı sezon başında antrenör deniyor. Bu kendi ifadesi. O vakit akla şu geliyor, sanki özel malıymış gibi görüyor F.Bahçe'yi. Halbuki F.Bahçe'ye en mükemmelini vermek zorunda başkan. Onun için oraya getiriliyor. Kendi şahsi hislerini kullanamaz, deneme de yapamaz. Çünkü, bunlar F.Bahçe'ye de kendisine de zarar verir.

Tercüman bile skandal
Tren kaçmış değil. Çünkü sezonbaşı. Ama F.Bahçe bunlardan ders alacak mı? Antrenör muhakkak ciddi olarak çalışıyordur. Ama ona verilen bilgiler yanlış. Acaba bu bilgileri kim veriyor? Yanında bir işadamı tercüman olarak sahalara çıkıyor. Koskoca F.Bahçe tercüman bulamıyor mu?

Zeman 4-3-3 de oynatsa, 4-4-2 de oynatsa birşey farketmez. Oyuncun olmazsa bu iş olmaz. F.Bahçe'nin ileri adamı yok, kanat adamı yok ki... Mustafa, Tayfun orta yapamaz. Bir tek Erkan orta yapıyor. Abdullah da hâlâ kendini toparlayamadı. Orta güzel geldi diyelim. Preko 3 metreden kafa vuruyor, taca gidiyor. Moldovan kafa topu alamıyor. A.Gücü defansı milli oldu.

F.Bahçe oyuncusu, rakibinden farklı ve üstün olmalı. Geçen sezon biraz Baliç vardı. O da sadece bir devre vardı, ikinci devre oynamadı. Murat'ı bilmem kaç tane kulüp istyor diyorlardı, hani nerede o kulüpler? Murat'ı biraz da başkan bu hale getirdi.

Büyük takımlar, büyük oyunculardan kurulur. F.Bahçe'nin 4-5 büyük oyuncusu var. Ama bunlardan ikisi Fener'in malı değil.. Alpay ve Sergen'i Jet-pa vermediği an, Fener yine sıradan bir takım olur.

Sergen için Zeman, "Sistemi anlamadı" diyor. Sergen sistemle filan ilgilenmez. Zeman'ın bunu çok iyi bilmesi gerek. Sergen gibi bir oyuncunun yeteneklerini takıma en iyi yansıtması için serbest oynaması gerek. Belki antrenmanda iyi çalışmadığı için oynatmamış olabilir. Ama ne sistemiyle oynatırsan oynat Sergen'i oynatmalısın. Sergen'e adam kovalatırsan, olmaz. F.Bahçe hâlâ Preko, Boliç ve Moldovan'dan medet umuyorsa, sonuç bu olur. Bu oyunculara da, F.Bahçe'ye de kötülük ediliyor.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır