kapat

20.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber Ýndeksi
Yazarlar
Günün Ýçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
Ýstanbul
Ýþte Ýnsan
Astroloji
Reklam
Sarý Sayfalar
Arþiv
Hazýrlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ.


IPRA'nýn ödülleri

IIPRA; Uluslararasý Halkla Ýliþkiler Derneði. Bizim ülkemizden de yaklaþýk 50 halkla iliþkiler þirketi sahibi, bu derneðe üye. Hatta aralarýnda yöneticilik yapanlar bile var. Betžl Mardin (Image Halkla Ýliþkiler), birkaç dönem önce genel baþkanlýk görevini yürütmüþtü. Þimdi de onursal üye. Ceyda Aydede ise (Global Halkla Ýliþkiler) IPRA yönetim kurulu üyesi.

Dernek her yýl toplanýyor. Hem seminerler düzenliyor, hem de halkla iliþkiler "Proje Oscar'larý" daðýtýyor. Bu yýlki toplantý ve ödül töreni Japonya'nýn baþkenti Tokyo'da yapýldý. Geçtiðimiz pazar günü daðýtýlan ödüllerin üçü, Türkiye'nin oldu. Ýki ödülün sahibi Green Active PR, diðeri de Medialand'di.

Azade Baþaða'nýn Yönetim Kurulu Baþkaný, Ertuðrul Kale'nin Genel Koordinatörü olduðu Green Active PR, iki çalýþmasý ile birden ödül aldý. Biri "Cif Topkapý Sarayý Temizlik, Restorasyon ve Konservasyonu", diðeri de "Rama, Lezzetin Öyküsü" idi.

Cif'in Topkapý Sarayý'ný temizleme çalýþmasý, Nisan 1998'de baþladý. 2000 yýlý ortalarýnda tamamlanacak olan proje kapsamýnda ilk olarak Revan Köþkü, Baðdat Köþkü, Harem Dairesi ile Kutsal Emanetler Bölümü'nün dýþ yüzeyleri temizlendi.

Çalýþmalar sýrasýnda, büyük bir rastlantý sonucu, 18. yüzyýldan kalma kalem iþlerinin tamamý gün ýþýðýna çýkarýldý.

Rama'nýn, Lezzetin Öyküsü sergisi de geçtiðimiz yýl Ýstanbul ve Ankara'da yapýldý. Anadolu'nun deðiþik dönemlerine ait, mutfak ve beslenme kültürünü yansýtan, yüzlerce deðerli örnek; örneðin Ýsa'dan önce 600 yýlýndan kalan þarap testisi, 2000 yýllýk bir balýk tabaðý ve Osmanlý döneminin usta cam sanatçýlarý tarafýndan þekillendirilen billur sürahi, izleyenlerin beðenisine sunulmuþtu.

Ýþte bu iki çalýþma, Green Active PR'a iki altýn ödül kazandýrdý.

Ergüder ve Atacan Týrnova'dan oluþan Medialand de ödülünü, Alarko'nun Alkent 2000 Projesi ile aldý.

Biz de Türk gazeteciler olarak, Türk gruplarý ödüllerini alýrken gururlandýk.

Halkla Ýliþkiler sektöründen, ödül almasa bile semineri izlemek, kendilerini geliþtirmek için gelenler de vardý. Örneðin 3M'in sahipleri Melek Manisalý ve Mirey Meseyah gibi.

Ceyda Aydede, Halkla Ýliþkiler alanýnda Avrupa ülkelerini geçtiðimizi, Amerika'ya yaklaþtýðýmýzý söylüyor. Bu alanda baþarýlý olmamýzda, Halkla Ýliþkiler'cilerin çoðunu kadýnlarýn oluþturmasýnýn payý var mý acaba?


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. - Tüm haklarý saklýdýr