kapat

20.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Başka yolu yok


G.Saray için Chelsea maçı bir dönüm noktası. Cimbom'un grubunda ilk 2'ye girip Şampiyonlar Ligi'nde yola devam etmesi için bu akşam 3 puan alması şart.

Zaten teknik direktör Fatih Terim'in dün yaptığı basın toplantısında söylediği gibi, "G.Saray bunu çok iyi biliyor ve başka bir düşüncesi de yok."

İlk maçta Chelsea evinde istediği baskıyı kuramamamıştı. En iyi yaptığı şeylerden biri olan kanat organizasyonlarında başarılı olamamıştı. G.Saray'ın oyun kurgusu, Chelsea'nin silahının geri tepmesine yol açmıştı. Dünyanın en pahalı kadrolarından birini oluşturan Chelsealiler'in G.Saray'ın baskısını yediğinde topları nerelere vurduklarını, nasıl şaşırdıklarını gördük. Bu akşam, G.Saray'ın amacı bu takımı yine aynı hale düşürmek olmalı. Ancak baskı dengeli yapılmalı. Terim'in açıkladığı kadroda bu mesajı alıyoruz. Antalya maçında defansın sağında Ümit'i oynatan Terim, bu akşam Fatih'i kullanacak. Antalya'ya karşı Ümit'in ofansif gücünden yararlanmak istemişti. Oysa bu akşam yüklenen G.Saray'ın rakip kontrataklarında özellikle Zola'ya çok dikkat etmesi gerek. Göbekteki Popescu ve Capone'un kaliteleri tartışılmaz, ama arkaya atılan toplarda çabuk olmadıkları da bir gerçek. Bu yüzden sağda Fatih, solda K.Hakan gibi defansif yönleri kuvvetli, çabuk, iyi kademe yapabilecek oyuncular lazım.

Tempo 90 dakika sürmeli
Cimbom, bu akşam gücünü 90 dakikaya yayabilmeli... Orta alanda Okan ve Emre, forvette Arif ilk dakikadan itibaren sahaya % 0'lerini veren adamlar. Bu tempolarını 60-70 dakika sürdürüyorlar. Bir-ikisinin yorulup oyundan alınmaları mümkün. Ayrıca, Tugay ve Hagi'nin de performanslarını ne kadar sürdürecekleri soru işareti. Bu yüzden oyuna girecek adamlar hazır olmalı ve G.Saray'ın temposunun devamını sağlamalılar. Ümit ve Ergün bu işe rahatlıkla soyunabilirler. Keşke Suat da sakat olmasaydı.

Seyirci, ilk maç sonrası G.Saray'a yapılanlardan dolayı çok dolu. Ancak bu kızgınlık, 90 dakika içinde ve sadece takımlarını desteklemeye yönlendirilmelil. Futboluyla Avrupa'yı yakalayan G.Saray'ın seyircisine de bu yakışır. Küfürler ve sahaya atılacak maddeler Türk futboluna sadece zarar verir.

Bu akşam, G.Saray'da 3 önemli isim var. Birincisi kaleci Mehmet... Chelsea'de zor bir görevin altından başarıyla kalkmıştı. Ancak Antalya maçında gereksiz bir çıkışını ve kaleciye paslarda tedirginliğini gözledik. Bir kalecinin en büyük özelliği rahatlığı ve kararlılığıdır. Diğer bir isim Hagi... Son maçlarda oynadığı futbolla "dinleniyor" izlenimi verdi. Artık tatile nokta koymalı. Ve "Karpatlar'ın Maradonası" sahneye çıkmalı. Ve Hakan Şükür... A.Gücü maçının son bölümündeki gibi seyircinin de desteğiyle Chelsea'nin üzerine kara bir bulut gibi çökmeli.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır