kapat

20.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Türbanlı, iğne yutuyor
Çapa Tıp Fakültesi'ne gün geçmiyor ki, türbanını tutturmak için kullandığı ucu boncuklu toplu iğneyi yutan bayanlar gelmesin!

İSTANBUL Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Necdet Biliciler, türban takanların yüzde 80'inin de eşarbı tutturmak için kullandıkları ucu boncuklu iğneleri yuttuklarını belirterek, "Türbanlı bayanlar, ağızlarına aldıkları ucu boncuklu iğneleri yutuyor. Bunlara ciddi boğaz ameliyatı uyguluyoruz. İğne yemek borusundan içeri giriyor. Narkoz verip, ameliyat ediyoruz. Hemen hemen her gün bize türbanlı bayanlar iğne yuttukları için geliyorlar" dedi.

NAZAR BONCUĞUNA DİKKAT
BÜYÜME çağındaki çocukların yüzde 15'inin, nefes borularına kaçan çeşitli materyaller yüzünden yaşamını yitirdiğine de dikkat çeken Biliciler, "Çocukların ağızlarına attıkları nesne en geç beş dakika içinde çıkartılmazsa nefes borusuna kaçarak öldürücü olabilir" diye konuştu. Prof.Dr. Biliciler özellikle bebeklerin omuzlarına takılan nazar boncuklarının büyük bir tehlike oluşturduğuna işaret etti.

GÜLME TEHLİKESİ
UZUN süreli gülme ve öksürme krizlerine mutlaka müdahale edilmesi gerektiğini ifade eden Prof.Dr.Biliciler, "Nefes borusuna kaçan metaryaller çok tehlikeli. Nefes borusu tıkandığı anda ilk 5 dakikada farkedilmezse ölümle sonuçlanabiliyor" diye konuştu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır