kapat

20.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

THY, 107 noktaya uçacak
THY kış tarifesi, 31 Ekim 1999 Pazar günü başlayacak. 25 Mart 2000 tarihine kadar uygulanacak kış tarifesi döneminde 34'ü iç, 73'ü dış hat olmak üzere toplam 107 noktaya tarifeli uçuş gerçekleştirileceği belirtildi. Toplam 50 ülkeye direkt seferlerin yapılacağı vurgulanan açıklamada, transit bekleme sürelerinin asgariye indirildiği vurgulandı.

İlaçta fiyatlar zamlandı
İlaç fiyatlarına ortalama yüzde 13 oranında zam yapıldı. Antibiyotiklerden Duocid tablet, 6 milyon 904 bin 600 lira, Cliacil tablet 2 milyon 495 bin lira oldu. Kalp hastalarının kullandığı Digoxin tablet 421 bin liraya yükselirken, Aspirin'in fiyatı 350 bin 413 liraya, Novalgin de 517 bin liraya çıktı.

Ak Yatırım 20 seans salonu açacak
Ak Yatırım acentası olarak hizmet veren Akbank şubeleri, seans salonları aracılığıyla borsayı yatırımcıya taşıyor. Akbank seans salonları, yatırımcıya, yasal en düşük komisyon oranı olan binde 2 ile hizmet veriyor. 35 Akbank şubesinde kurulan seans salonları, 1999 sonunda 40, 2000 sonunda ise 60 Akbank şubesinde hizmet verecek. 1999'un ilk 9 ayında 350 trilyon liralık işlem hacmi gerçekleştirilen seans salonları, Ak Yatırım'ın toplam işlem hacminin yüzde 50'sini gerçekleştiriyor.

İş Bankası'ndan 300 yataklı hastane
İŞ Bankası, Marmara depreminde ağır hasar gören ve kullanılamayacak durumda olan Kocaeli Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi için 300 yatak kapasiteli bir hastane binası yaptıracak. Bina yapımı için gerekli olan arazi Hazine tarafından tahsis edilecek ve İş Bankası binanın yapımını anahtar teslimi olarak üstlenecek. İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, yaptığı açıklamada "Böylesine anlamlı bir projeye imza atmaktan dolayı çok mutluyuz. Asıl mutluluğu hastanenin açılmasıyla yaşayacağız. İş Bankası'nın varlık nedenlerinden biri de budur" dedi.

Bayındır Hayat'ta görev değişikliği
Bayındır Hayat Sigorta bünyesinde yapılan düzenlemeler sonucunda Timur Kaya Pazarlama Grup Müdür Yardımcılığı'na terfi ederken, Teknik İşler Uzman Yardımcılığı görevlerine Zerrin Acar Enmutlu ve Nilgün Özbican atandı. Teknik İşler Müdürlüğü Bölümü Şef Yardımcılığı'na Güliz Güzel, memurluğuna da Sahibe Kesmen getirildi.

Brisa iç lastik hattını kapatıyor
Brisa, İzmit'teki iç lastik hattının ekonomik olmaktan çıkması ve 17 Ağustos depreminden zarar görmesi nedeniyle bu ünitede yeniden üretime başlanamayacağı anlaşıldığından iç lastik hattının kapatılmasına karar verdi. İMKB bülteninde yayınlanan açıklamada iç lastik hattında çalışan 42 kişinin, imkânlar nispetinde başka bölümlerde çalıştırılabilme olanağının araştırılacağı belirtildi.

Şişecam Paşabahçe'deki payını yükseltti
ŞİŞECAM iştiraki Paşabahçe Schott Cam'ın sermayesinin yüzde 50'sine sahip, Schot Zwiesel-Glawerke AG'nın 4.3 milyon adet hissesini bir milyon Alman Markı karşılığı satın alma kararı aldı. Şirketten yapılan açıklamada Paşabahçe Schott Cam'ın ödenmiş sermayesinin 8.6 trilyon lira olduğu, bu alımdan sonra Şişe Cam'ın şirketteki payının yüzde 15.116'dan yüzde 65.116'ya yükseldiği belirtildi. Schot-Zwiesel Glaswerke'nin ise Paşabahçe Schot'ta hiç payı kalmadı.

Kapital Sigorta'dan deprem kasko
Kapİtal Sigorta araçlar için deprem ve yangın risklerine karşı koruma sağlayan deprem kasko uygulamasına başladı. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen şirket Genel Müdürü Yiğit Aydede, yeni ürünle, çok az bir bedelle önemli risklere karşı koruma sağladıklarını söyledi. Aydede, "Herkesin alabileceği bir ürün geliştirdik. Poliçelerin bir çoğunda muafiyetler nedeniyle tam hasar bedeli alınamıyor. Biz deprem ve araç yanması hasarlarında tam koruma sağlıyoruz" dedi. Verilen bilgiye göre, 3 milyar liralık bir araç yıllık olarak, deprem ve yangına karşı, vergiler dahil 6 milyon 300 bin liraya sigortalanabiliyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır