kapat

20.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kızılhaç Kızılay'a fark attı
Depremzedeleri unutmayan Alman Kızılhaçı kısa sürede 30 milyon mark topladı

Deutsches Rotes Kreuz... Yani Alman Kızılhaçı... Onlar da 17 Ağustos'da Marmara bölgesinde meydana gelen 7.4 şiddetindeki depremin acılarını sarmak için kolları sıvayan yardım kuruluşlarından. Kızılay'ın deprem bölgesine yolladığı çadırların yağmur suyu geçirmesiyle başlayan skandal hâlâ devam ederken, depremzedelerin yardımına bir başka ülkenin yardım kuruluşu, Alman Kızılhaçı (Deutsches Rotes Kreuz) koşuyor!..

ARD ve ZDF televizyonlarının da yardımıyla 30 milyon mark toplayan DRK, Türk depremzedelere yardım edebilmek için çalışıyor. Alman basınıyla da anlaşma imzalayan DRK, 8 haftadan bu yana yazılı medyada da tam sayfa ilanlar yayınlıyor. Merkezi Bonn'da bulunan Alman Kızılhaç teşkilatının basın sözcüsü Lübbo Röver, kısa ve orta vadeli projeler hazırladıklarını açıkladı ve ekledi: İleriye dönük olarak, bölgeye kışa dayanaklı 5 ila 7 bin çadır göndereceğiz. Depremzedeler için toplanan bu paranın tamamını Türkiye'de harcıyoruz...

"Elimizi çabuk tutmalıyız"
Almanya'da yayınlanan Focus'a tam sayfa ilan veren teşkilat, tüm dünyaya depremzedelere yardım çağrısında bulundu: Dünya yıkıldı, inşasına siz yardım edin." Röver, kışın yaklaştığını hatırlatıp "Bu yüzden çalışmalara hız verdik" diye konuştu. Sözcü "Almanya'daki Focus, Der Spiegel gibi tüm dergi ve gazetelere Marmara depremini gösteren ilan filmleri gönderiyoruz. Bu ilanlar yer olursa Alman basını tarafından ücretsiz yayınlanıyor" dedi.

Türkiye'ye 1000 çadır gönderdiler
Almanya'nIn Kızılhaçı (DRK), 30 milyon mark yardım topladı. Bağışları Türkiye'de ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını belirten DRK'nın Basın Sözcüsü Lübbo Röver, yardımlarını şöyle sıraladı: Acil yardımlar için 5 milyon mark. 1,2 milyon değerinde üç setlik hastane malzemesi ile 1,2 milyon mark değerinde bin çadırı Türkiye gönderdik. Ayrıca 2 milyon mark değerinde 30 seyyar mutfak İstanbul'a ulaştı. Bunun yanında, Gölcük'te 5 Alman doktorun görev yaptığı bir hastanemiz var...

Bir dünya yıkıldı. Onu tekrar inşa etmek için, bize yardım edin. Türkiye'de 200 bin insan her şeyini kaybetti. Bu insanlar, eskiden birlikte yaşadıkları evlerin enkazı altında, akraba ve arkadaşlarını kaybetti. Kalan ümitsizlik oldu. Şimdi ise kış kapıya dayandı. Hiç kimse bu insanlara kaybettiklerini geri veremez. Ancak biz onlara yeni bir perspektif verebiliriz. Telefon edin ve bağışta bulunun. 0 800-41 41 410 Depremzedelere yardım edin!


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır