kapat

07.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Dazlaklara özel saç
Amerİka'da bulunan yeni bir metodla dazlakların saç sorunu temelden çözülecek. Cornell Üniversitesi Tıp Fakültesi uzmanları, genleri tedavi ederek bir virüs aracılığı ile yeniden kafatasına yerleştirmeyi ve saç çıkarmayı başardı. Şimdilik fareler üzerinde denenen yeni metodun insanlar üzerindeki denemelerine önümüzdeki aylarda başlanacağı belirtiliyor. Bu yeni metodla dazlaklar istedikleri yerde istedikleri renkte saça sahip olabilecek. Metodun kellere de çözüm getirmesi umuluyor.

Horlama çok ciddi bir sorun
Amerika'nın en ünlü tıp merkezlerinden Mayo Kliniği'nin 10 evli çift üzerinde yaptığı bir araştırmayla, horlayan kişilerin eşlerinde tedirgin uyku, solunum yolları ve kalp sorunlarına normal insanlara göre çok daha sık rastlandığı anlaşıldı. Mayo Kliniği, bu araştırması sırasında oksijen maskesini andıran bir aygıt takarak kocalarda horlamayı kesti. Ve bu durumda kadınların normal uyku sürelerinden bir saat daha uzun uyuduklarını, böylece anılan sağlık sorunlarına yakalanma risklerinin azaldığını belirledi.

Lavaboda saç yıkatmayın
Saç kesildikten sonra berberlerde sık sık rastlanan "lavoboda saç yıkama" uygulamasının, oldukça ciddi sağlık sorunlarına yol açtığı ortaya çıktı. Amerika'nın New Jersey Eyalet Üniversitesi Tıp Fakültesi uzmanları, berber koltuğundan lavobaya uzanma sırasında yapılan yanlış hareketler sonucu boyun ve omurilik sinirlerine ciddi zararlar verildiğini belirledi. Bu zararın zamanla kronikleştiğini ve her iki kola vuran ağrılarla kendini belli ettiğini belirten New Jersey Üniversitesi uzmanları, bu rahatsızlığın fizik tedavi ve ilaç, bunlar da yararlı olmazsa ameliyatla tedavi edilebileceğini belirtti.

Savaş Süzal


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır