kapat

07.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AB'den yeşil ışık
AB Komiseri Verheugen, parlamentoda yaptığı konuşmada Helsinki zirvesinde, Türkiye'ye adaylık statüsü verilmesini istedi

Avrupa Birliği Komisyonu, Helsinki zirvesinde Türkiye'ye adaylık statüsü verilmesine yeşil ışık yaktı. AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu komiseri Günther Verheugen, Avrupa Parlamentosu'nda dün yaptığı konuşmada, Helsinki zirvesinde, Türkiye'ye adaylık statüsü verilmesini istedi.Verheugen, Helsinki zirvesinde, AB'nin artık Türkiye'ye karşı nasıl bir tavır alacağını açıkça ortaya koymak zorunda olduğunu belirterek, AB Komisyonu'nun, gelecek hafta yayımlayacağı raporunda Ankara'ya adaylık satüsü verilmesine destek verileceğini ifade etti. Türkiye-AB ilişkilerinin Lüksemburg zirvesinden bu yana kötüye gittiği belirten AB Komiseri, şu anda hem Türkiye'nin, hem de AB'nin önünde yeni bir şans bulunduğu söyledi.

HÜKÜMETE ÖVGÜ
Türkiye'de son aylarda hükümetin siyasi ve ekonomik konularda yaptığı reformları öven Verguhen, Türkiye'nin bu reformlara devam etmesinin, Ankara'ya Helsinki'de adaylık verilmesi şansını da artıracağını bildirdi.

Öte yandan AB dönem başkanı adına konuşan Finlandiya Ticeret Bakanı Kimmo Sasi, Türkiye'ye Helsinki'de adaylık statüsü verilmesi konusuna açıklık getirmedi. Ancak Finlandiyalı Bakan, Ankara'nın AB için siyasi ve ekonomik açıdan anahtar bir ülke olduğunu belirterek, "Türkiye, bölgede istikar unsurudur. Türkiye'nin AB'ye, AB'nin de Türkiye'ye ihtiyacı vardır" diye konuştu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır