kapat

01.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
TRT-3 özelleşiyor
Bakan Yüksel Yalova, Meclis çalışmalarının canlı olarak yayınlandığı TRT-3'ü özelleştirmek için kolları sıvadı. Yalova, yayınlar için TRT'ye ücret ödenmesi teklifini tartışmaya açtı

* Şebnem BURSALI

Özelleştirmeden ve TRT'den sorumlu Devlet Bakanı Yüksel Yalova, Meclis TV'yi özelleştirmeye hazırlanıyor. Meclis çalışmalarının canlı olarak yayımlandığı TRT-3 kanalını özelleştirmek isteyen Bakan Yalova, yayınlar için TRT'ye ücret ödenmesi teklifini tartışmaya açtı. Bakan Yalova'nın getirdiği öneri, "Ya TRT-3'ü özelleştirelim, ya da Meclis, yayınlar için TRT'ye ücret ödesin" biçiminde şekillendi.

Bakan Yalova SABAH'a yaptığı açıklamada şöyle dedi: "TRT 3'ün bize devredilerek özelleştirilmesini amaçlıyoruz. Bu durumda Meclis TV yayınları da TRT 4'ten devam edecek. TRT 4 hem Meclis yayınlarını aktaracak hem de Açık Öğretim yayınlarını sürdürecek. Böylelikle TBMM ve Milli Eğitim bir kanalda hizmet verecek. TRT 3'ün özelleştirilmesi ile de büyük gelir sağlanacak."

150 mİlyon dolar
Halen TRT 3'den yapılan Meclis yayınları için de Meclis'in TRT'ye ücret ödemesi gerektiğini belirten Bakan Yalova, "Meclis çalıştığı sürece yapılan bu yayınlar için saat başına göre ücret düşünülebilir" dedi. Meclis bütçesine, yayınlar için konulacak ek bütçe ile bunun karşılanabileceğini de söyleyen Bakan Yüksel Yalova, böylelikle TRT'nin verdiği hizmetin karşılığını da alacağını belirtti.

TRT-3'ün tüm Türkiye genelinde yayın yapabildiğini hatırlatan Bakan Yalova, bu kanalın özelleştirilmesinden yaklaşık 150 milyon dolarlık bir gelir elde edilebileceğini belirtti.

TRT Kosova'da yayına başlıyor
TÜRKİYE Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT), Kosova'da yayına başlıyor. Başbakan Bülent Ecevit'in isteği üzerine çalışmaları başlatan TRT'den sorumlu Devlet Bakanı Yüksel Yalova, gerekli paranın temin edilmesi halinde bir ay içinde yayınlara başlayabileceklerini açıkladı.
Ecevit'in, Kosova'daki Türk kökenli Arnavutlar'a destek ve moral vermek amacıyla TRT'nin, bu ülkede de yayınlara başlamasını istedi. Gerekli teknik ve altyapı çalışmaları için bir fizibilite raporu hazırlatan TRT'den sorumlu Devlet Bakanı Yüksel Yalova, konuyla ilgili bir rapor hazırladı. ABD dönüşü Ecevit'e sunulacak olan raporda, TRT'nin Kosova'da yayınlara başlaması için 2 milyon 555 bin dolarlık bir bütçe gerektiği belirtildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır