kapat

01.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Taşanlar devlete kırılmış!
Hakkında birçok soruşturma bulunan, göreve getirdiği yardımcılarından 4'ü hapiste olan Bursa eski Valisi Taşanlar, merkeze alınması üzerine "Devletten soğudum" dedi

BURSA eski Valisi Orhan Taşanlar, nakkında en çok spekülasyon yaplan valilerin başında geliyor. Hakkında çok sayıda soruşturma bulunan, ayrıca İstanbul Emniyet Müdürü'yken göreve getindiği 8 yardımcısından 4'ü de haspe atılan Taşanlar, merkez valiliğine getirilmesine "çok kırılmış"!..

Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği'nin onuruna düzenlediği kokteylde "Kırgınım. Beni devletten soğuttular, bir daha devlette görev almayı düşünmüyorum" dedi. Taşanlar, hakkındaki iddiaların karalama kampanyası olduğunu da söyledi. Ancak Ankara ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Bursa Valiliği yapan Taşanlar hakkındaki çok sayıda iddia ve soruşturma bulunuyor. İşte bazıları:

ÖRTÜLÜ ÖDENEK SKANDALI
Müfettişler, Taşanlar'ın örtülü ödenek sanığı Selçuk Parsadan'ın yakalanmasını "savsakladığı" iddisıyla yargılanmasını istedi.

UMUT DEDEMAN CİNAYETİ
Oğlu Umut Dedeman, İdris Turgut tarafından öldürülen Nazire Dedeman'a, delillerin azlığı ile ilgili olarak, "Bu dosyayı bu hale getiren Asayiş Müdürü Hüseyin Özalp'tir" dediği öne sürülen Taşanlar, bu iddiayı kabul etmedi.

GÖKTEPE'NİN ÖLDÜRÜLMESİ
Taşanlar, gazeteci Metin Göktepe'nin dövülerek öldürülmesinden sonra "Duvardan düşmüştür" dedi. Sanığı polisler ise "Göktepe'nin öldüğünü amirlerim biliyordu" dediler.

NESİM MALKİ DAVASI
Taşanlar'ın Nesim Malki cinayetininazmettiricisi Erol Evcil'in yurtdışına kaçmasını sağladığı iddia edildi. Bu soruşturma sürüyor.

TOPAL'A SABIKASIZ KAYDI
Adı, öldürülen Kumarhaneler Kralı Ömer Lütfi Topal'a rüşvet karşılığı "sabıkasız" kaydı verilmesine adı karıştı.

100 MİLYAR ZİMMET İDDİASI
Taşanlar'ın, yeraltı dünyasının ünlü ismi Ahmet Dirier ile birlikte kurduğu Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı'ndan zimmetine 100 milyar lira geçirdiği iddia edildi.

SAHTE PASAPORT SANIĞI
Danıştay, Taşanlar'ın Susurluk ve karapara davası sanığı Lokman Ghodsi Mahbood'a "sahte pasaport" verdiği için 'evrakta sahtecilik' suçundan 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması gerektiğine karar verdi.

OĞULA DEPREMZEDE KIYAĞI
Taşanlar, Bursa Valisiliği döneminde kendisine, 9.5 milyar liraya, özel yapım zırhlı ve saatte 230 kilometre hız yapabilen Mercedes marka makam otosu aldı. Tiyatroya meraklı oğlu Tansel'i de depremzede statüsüyle konservatuvara yazdırdı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır