kapat

01.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ecevit'e ince jest
Başbakan Vekili Devlet Bahçeli, siyasi centilmenlik örneği vererek, onay için gönderilen kararname ve yazıları imzalamıyor

İmzaya açılacak kararnameler Amerika'da bulunan Başbakan Bülent Ecevit'i bekliyor. Başbakan Bülent Ecevit'e vekalet eden Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin, acil evrak ve kararnameler dışında kararname ve yazı imzalamadığı bildirildi.

Bahçeli, Ecevit'in ayrılışından sonra görüştüğü Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Şağar'a, "Acil evrak dışındaki yazışmalar ve kararnameler imzaya açılmasın. Başbakan Ecevit'i usul olarak beklememiz yerinde olur" dedi. Bahçeli, aynı gerekçeyle Bakanlar Kurulu'nun haftalık olağan toplantısını da yapmadı. Ecevit'in yokluğunda Çin Büyükelçisi'nin 50'nci kuruluş yıldönümü resepsiyonuna katılan Bahçeli, Büyükelçileri, MGK Genel Sekreteri Cumhur Asparuk'u, işadamlarını, MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun'u kabul etti. Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Demirel'le haftalık olağan görüşmeyi yapan Bahçeli, MGK'ya da "oy" hakkı bulunarak katıldı. Bahçeli, gecelerini de MHP Genel Merkezi'nde çalışarak ve teşkilat kabulleri yaparak geçirdi.

VALİLERİ KABUL ETTİ
Başbakan Vekili Devlet Bahçeli, dün göreve yeni atanan valileri, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ile birlikte kabul etti. Tantan, valilerin millet ile devlet arasında önemli bir köprü görevi gördüğünü söyledi.

Bahçeli de, valilerin devletin, hükümetin ve bakanlıkların illerdeki temsilcileri olduğunu belirterek, "Valilik görevi istisnai bir görevdir. Kamu hizmetinin etkin yürütülmesi ve refahın gelişmesinde valilere büyük görev düşüyor. O bakımdan milletimiz ile devletimiz arasındaki uçurumu, yabancılaşmayı ortadan kaldırabilecek en önemli görevi üstlenmiş makam olarak valiler kabul edilmektedir.

HAKKANİYET ÖLÇÜSÜ İÇİNDE
Valilerimizin bütün vatandaşlarımıza eşit mesafede ve mümkün olduğu kadar en yakınında bulunması, ülkemiz açısından çok büyük yararı olacaktır" dedi.

Bahçeli şöyle konuştu: "Valilerin hakkaniyet ölçüsü içinde görev yapmaları gerektiğini de hatırlatarak, "Şefkatle, merhametle bütün vatandaşlarımıza kucak açılması, devletimiz ile milletimiz arasında uçurum açmak isteyenlere fırsat vermemek demektir. Bütün bunları dikkate alarak dinamik bir çalışma ortamı bulacağımızı umuyorum."

Nevin BİLGİN


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır