kapat

01.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yunanlılar: Işıkara çok seksi
YUNAN basını, Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'ya övgüler yağdırdı. Elefterotipia gazetesi, Türkiye'yi sarsan depremlerin "Einstein'a benzeyen, ak saçlı, kısa boylu" bilim adamını ön plana çıkardığını ve halkın sevgisini kazandığını belirtti.

Elefterotipia, Türkiye'de SABAH tarafından "en seksi erkek" seçildiğini bildirdiği Işıkara ile ilgili haberinde, "Engelados (Deprem tanrısı) çok seksi" başlığını kullandı. Gazete, "Işıkara'ya böyle bir unvan verilmiş olması garip olabilir, ama şurası da bir gerçek ki, bu çok ciddi bilim adamı, Türk halkını belli belirsiz kehanetlerle paniğe sürüklemedi ve gerektiği gibi bilgilendirdi. Işıkara, gerektiği zaman risk almayı de bilerek milyonları sokağa dökmekten kaçınmadı" dedi.

"BAY ENGELADOS"
Elefteros Tipos gazetesi ise Işıkara'nın Türk halkını, depremin ardından gösterdiği sorumlu tutumla son derece olumlu etkilediğini kaydetti. Gazete, "Işıkara, her gün basın toplantıları düzenleyerek ve televizyonlara çıkarak, Türk halkını teskin ediyor. Türkiye'de kendisine 'Bay Engelados' diyorlar, haksız da değiller. Bir aydan fazladır rasathanede uyuyor ve insanların toplu olarak bulunduğu sinema, konser gibi etkinliklere katılarak, halkı psikolojik açıdan da destekliyor" ifadesini kullandı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır