kapat

01.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Av tüfeği kimde?
Ulucanlar'da 3 tutukluyu vuran av tüfeğini kimin kullandığı ise belirsiz

ANKARA Ulucanlar Cezaevi'nde ölen 10 tutukluyla ilgili otopsi raporu açıklandı. Tutuklulardan 7'si kurşunla, İsmet Kavaklıoğlu, Aziz Dönmez ve Zafer Kırbıyık ise "av tüfeğinde kullanılan şevrotin yaralanmasından" öldüler.

DOMUZ MERMİSİ
ŞEVROTİN, başta domuz olmak üzere büyük hayvanların avlanmasında kullanılan ve 9 iri saçmadan oluşan bir fişek türü. Çatışma sırasında kullanılan bu tüfek, daha sonra yapılan aramada tutuklulara ait silahlarla birlikte ele geçirildi.

İÇ HESAPLAŞMA
ADALET bakanı Hikmet Sami Türk'e göre çatışmada silah kullanan jandarmada av tüfeği bulunmuyor. Türk, bu konudaki soruları, "Mahkumlar iç hesaplaşma sonucu kendi arkadaşlarını öldürmüş olabilir" diye yanıtladı.

ADLİ TUTUKLULAR
TUTUKLU avukatlarınaa göre çatışmaya, diğer koğuşlarda kalan adli tutuklular da katıldı ve isyancılara av tüfekleriyle ateş açtılar. Güvenlik güçleri ise "Tutuklular jandarmayla çatışırken kazayla birbirlerini de vurmuş olabilir" diyor.

YAKA PAÇA GÖZALTI
Cezaevlerinde son günlerde tutuklularla güvenlik görevlileri arasında yaşanan olayları protesto etmek isteyen 100 kişilik bir grup dün Karacaahmet Cemevi'nde toplandı. Grup, daha sonra ellerinde "Devrim tutsakları ölümsüzdür" yazılı pankart ile yürümeye başladı. Karacaahmet Mezarlığı'na kadar yürüyen göstericilere polis coplarla müdahale etti. Kalabalığı kısa sürede dağıtan Çevik Kuvvet'e bağlı polis ekipleri 40 göstericiyi gözaltına aldı. İzmir'deki protesto gösterilerinde de çok sayıda eylemci gözaltına alındı

Fotoğraf: İsmail ERBEN (SHA)

Savcı'danacı itiraf
Mahkum İstanbul'dan biz ise Ankara'dan talimat bekliyoruz

ULUCANLAR'DAN sonra diğer cezaevlerinde başlatılan gardiyanları rehin alma eylemi hâlâ sürüyor. Yetkililer ve mahkumlar, gergin bir halde gelişmeleri izliyor. Mahkum yakınları da dışarıda bu gerginliği yaşıyor. Bu çıkmazı, Çankırı E-Tipi Cezaevi Savcısı Ertem Türker şu sözlerle dile getirdi:

BAŞ AKTÖRLER İSTANBUL'DA
"İSYANIN bitmesi mahkumların inisiyatifinde değil. Baş aktörler İstanbul'da. İstanbul'dakiler (bitirin) derse biter, buradakiler isyanı bitirecek, gardiyanları serbest bırakacak. Anlayacağınız isyanın bitmesi için mahkumlar İstanbul'dan, biz Ankara'dan talimat bekliyoruz".

NE ZALİM NE ACİZ OLMALI
TÜRKER, "Devletin ne zalim, ne de aciz" olduğunu da söyleyerek, "Devlet, otoritesini yerinde kurmalı ve gücünü göstermelidir. Devlet şefkat gösterirken, acz derecesine varmamalı. Kimse devleti ne zalim görmeli, ne aciz görmeli, devlet devamlıdır" dedi. Özellikle mahkum yakınları sıkıntılı günlerin bitmesi için yetkililerden görev bekliyor.

Mezarlıkta gergin gün
ANKARA-Ulucanlar Cezaevi'ndeki operasyonda ölen hükümlü Abuzer Çat, Malatya'da toprağa verildi. Çat'ın cenazesi geniş güvenlik önlemleri altında Mezarlığa götürüldü. Ailesinin yanı sıra köylüleri ile birlikte yaklaşık 300 kişinin katıldığı cenaze töreninde, bazı gençler şiir okuyup konuşma yaptı.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
JANDARMA ve polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı cenaze töreninin son bölümünde, bir grup gösterici, "Faşist devlet hesap verecek", "Susma sustukça sıra sana gelecek" şeklinde sloganlar atmaya başladı. Bunun üzerine, jandarma gruba müdahale ederek 6 kişiyi daha gözaltına aldı.

Derya ERDOĞDU (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır