kapat

01.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Nükleer panik

TOKYO'NUN DİBİ
BÖLGEYE dehşet saçan nükleer kaza, 12 milyon insanın yaşıdığı Tokyo'nun 110 kilometre kuzeydoğusundaki Tokaimura'da yaşandı.

Sumitomo Metal Madencilik şirketinin uranyum işleme fabrikasında dün bir patlama gerçekleşti. Patlama sonucu çevreye çok yüksek dozda radyasyon yayıldı. Ölçümlerde radyasyon oranının normalin tam 10 bin katına çıktığı anlaşıldı.

ONBİNLER KAÇIYOR
NÜKLEER sızıntı sonucu fabrikada çalışan 14 işçi derhal hastanaye kaldırıldı. İşçilerden ikisinin durumunun kritik olduğu açıklandı. Fabrikanın 10 kilometre çevresini "Yasak bölge" ilan eden Japon hükümeti alarma geçti. Okullar tatil edilip yollar araç trafiğine kapatılınca tehlikenin büyüklüğünü anlayan halk paniğe kapıldı. Onbinlerce kişi bölgeden kaçmaya başladı.

AMERİKA'DAN YARDIM
TEHLİKENİN gerçek boyutu ve radyasyon sızıntısının önlenip önlenmediği konusunda açıklama yapmayan Japon Hükümeti'nin Amerika'dan yardım isteyeceği bildirildi. 1986'da da Ukrayna'nın Çernobil Nükleer Santralı'ndaki patlama sonucu binlerce kilometrelik bir alana çok yüksek dozda radyasyon yayılmıştı. Etkisi yıllarca süren radyasyon nedeniyle binlerce kişi ölmüş, bölgedeki canlılarda kanser ve fiziksel bozukluklar meydana gelmişti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır