|
Kolay su böreği
Malzemesi
* 3 adet yumurta
* 1/2 litre süt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 2.5 adet yufka
* 100 gram peynir
* 1 demet maydanoz
|
HAZIRLANIŞI
Küçük bir tepsiye bir yufkayı buruşturarak serelim. Yufkanın kenarlarını dışarı sarkıtalım. Kalan yufkaları parçalayarak bekletelim. Parçalanmış yufkaları üç kısma ayıralım. Bir kısmını tepsiye aktaralım. Yumurtaları süt ile birlikte mikserle çırpalım. İçine sıvı yağı ekleyip, tekrar çırpalım. Parçalanmış yufkaların üzerine bu malzemenin üçte birini serpelim. Üzerine peynirli, maydanozlu karışımdan bir miktar koyalım. Kalan yufkaların yarısını tepsiye alalım. Üzerine tekrar, kalan sulu malzemenin yarısını aktaralım ve peynirli malzemenin yarısını serpelim. Kalan parçalanmış yufkaların tamamını tepsiye alalım. Kalan sulu malzemenin bir-iki kaşığını ayırıp, tamamını yufkaların üzerine gezdirerek, tekrar peynirli karışımdan serpelim. İlk yufkanın dışa taşan uçlarını tepsiye çevirelim. Sulu malzemeyi ve peynirli malzemeyi üç kerede tepsiye alalım. Tepsiyi bir-iki saat buzdolabında bekletelim. Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında pişirelim. Dilimleyerek, servis yapalım.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|