kapat

22.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber Ýndeksi
Yazarlar
Günün Ýçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
Ýstanbul
Ýþte Ýnsan
Astroloji
Reklam
Sarý Sayfalar
Arþiv
Hazýrlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ.


Bu erkekleri ne yapmalý?

Erkeklerimiz inanýlmaz hýzlý. Mühendisi, marketçisi, emeklisi, genci, yaþlýsý... Hiç fark etmiyor. Hepsi her an çapkýnlýða hazýr.

Ama bizimkilerin çapkýnlýðý çarpýk. Abazanlýk baþlarýna vurmuþ. Hepsinin gözü dönmüþ, depremzede kadýnlara gözlerini dikmiþler. Kadýnlarý "deprem malý" olarak görüyorlar. Gözü yaþlý depremzede kadýnlarý televizyondan seyredip, telefona sarýlýyorlar. Soruyorum size. Bizimkilerden hýzlýsý var mý?

- 42 yaþýnda bir bayým. Ýyi bir iþim var. Marketçiyim. Hiç evlenmedim. Deprem görüntülerini izledikçe içim parçalanýyor. Depremzede bir hanýmý, dul kalmýþ bir hanýmý yakýndan tanýmak istiyorum. Sakýn yanlýþ anlamayýn. Benim niyetim ciddi. Yardým ederseniz...

- 57 yaþýndayým. Eþimden 13 yýl önce boþandým. Ýki kýzým var. Anneleriyle yaþýyorlar. Yeniden evlenmek istedim, ama kafa dengi birini bulamadým. Emekliyim. Gayrimenkullerim de var. Depremzede bir dul hanýmla evlenmek istiyorum. Çocuksuz olmasýný tercih ederim. Bu yaþtan sonra çocukla uðraþamam, ama bir kadýna yeterim. Size baþvuranlar vardýr...

- 44 yaþýndayým. Eþim öldü. Ýki çocuðum var. Çocuklarýma annem bakýyor. Depremde çocuklarýný kaybetmiþ bir kadýnla evlenmek istiyorum. Benim çocuklarýma da iyi bir anne olacaðýný düþündüm. Sevaptýr. Hem ben kendisine yeni bir yaþam kurarým, hem de çocuklarým kurtulur...

- 30 yaþýndayým. Babam 55 yaþýnda. Dört yýldýr yalnýz yaþýyor. 50 yaþlarýnda kimsesiz kalmýþ bir kadýný babamla evlendirmek istiyoruz. Tüm kardeþlerimle görüþtüm. Oturup, düþündük. Hem bulacaðýmýz kadýnýn geleceði için iyi olur, hem de babam yalnýz kalmaz...

Bizi ne sanýyorlar?

Çöpçatanlýk servislerinin ilanlarý gibi oldu. Bizim gazetenin Almanya baskýsýnda tam sayfa bu tip ilanlar yer alýyor. Yurdumuzun sýnýrlarý içindeki halkýmýza da böyle bir olanak tanýsaydýk, gazetemizin sayfalarý depremzede dul kadýn isteyenlerin ilanlarýyla dolacaktý. Bundan hiç kuþku duymuyorum. Sonuçta ilan verecek yer bulamayanlar ya da ilan verecek kadar cesur olmayanlar, telefonlara sarýlýp orayý burayý arayýp isteklerini anlatýyorlar. Devlet kapýsýnda umduðunu bulamayan erkeklerimiz Bayan SABAH'ý arayarak, þanslarýný deniyor. Bizi ne sandýklarý konusunda derin kaygýlar duymaya baþladýðýmý da söylemeliyim.

Doðruyu söylemek gerekirse, yukarýda yazdýklarým çok kibar olan erkeklerin sözleri. Ama hepsi bu kadar kibar deðildi. Ýstedikleri kadýnlarýn özelliklerini sýralayanlar vardý. Ýki hafta önce evlat edinmek için koþullarýný sýralayan kiþileri yazmýþtým. Evlenmek isteyenlerin aradýklarý özellikler de çok farklý deðil. 40 yýl düþünseniz aklýnýza gelmeyecek özelliklerin peþine düþenler var. Neden bugüne kadar normal yollardan bir sevgili edinememiþler hemen anlýyorsunuz.

Aralarýnda ýrkçý olanlar, neredeyse istedikleri kadýnlarýn ölçüsünü verecek olanlar dahi var. Ýþte size birkaç örnek:

- Deprem bölgesinde doðmuþ büyümüþ birini istiyorum. Göçmen olmasýn. Doðulu olmasýn. Anlaþamam.

- Okumuþ, en az lise mezunu biri olsun. Anlaþabilmem için eðitimli olmasý gerekiyor.

- Çok akrabasý filan olursa, zor olur. Ben yalnýz kalmýþ, muhtaç bir bayan istiyorum. Bir erkeðin kol kanat germesine ihtiyaç duyan birini istiyorum.

- O yörede Trakyalý, Laz filan çoktur. Renkli gözlü olursa iyi olur. Yani içimden hep renkli gözlü olmasýný düþlüyorum. Ama çok da þart deðil. Oturmasýný kalkmasýný bilsin, hanýmefendi olsun yeter.

Kadýnsýz kalmaya mahkžmlar
Telefonlar geldikçe, gazeteci alýþkanlýðý elime kâðýdý kalemi alýp not tuttum. Sanki böyle konuþmalarý not etmek zorundaymýþým gibi kenar süsleri yaparak, önemli sözlerin altýný çizip, yanlarýna yýldýzlar atarak sayfalarca not tutmuþum.

Bazýlarý fazlasýyla açýk sözlüydü. Telefon konuþmasý olmasýndan kaynaklanýyor olsa gerek, pek rahat konuþtular. Neden evlenemediklerini, neden sevgililerinin olmadýðýný örneklerle anlattýlar.

Anladým ki, erkeklerimizin dullarýn yas tutmalarýný bekleyecek zamanlarý yok. Her telefonda Erendiz Atasü'nün "Dullara Yas Yakýþýr" adlý öyküsündeki Nermin'i hatýrladýkça; "Bu erkekler kadýnlarý hiç anlamýyorlar. Bunlar kadýnlarý hiç tanýmýyorlar," diye düþündüm.

Onlar kadýnsýz kalmaya mahkžm. Onlar kadýnla ortak bir dil bulamadan yaþamaya mahkžm. Onlar ancak hemcinsleriyle birlikte sokakta, iþ yerinde, kahvede, barda ahkâm kesebilirler. Ancak hemcinsleriyle içli dýþlý konuþabilirler. Ýki-üç kadýnla yatýp kalkýp, erkekliklerini ispat edip rahatlarlar. Spordan, politikadan söz eder gibi cinsellikten bahsederler. Oysa cinsellikten konuþabilmek, cinselliði tam anlamýyla yaþamaktýr. Ama onlar bunun çok uzaðýndadýr. Zaten diðerini hayvanlar da yapýyor. Sonuç : Hasta ruh... Her gördüðü kadýna atlayan tipler.

Deprem sayesinde birçok eksiðimizi gördük. Ýþte hastalýklý yanlarýmýzdan biri de bu tip erkeklerimiz. Kadýný mal gibi gören, hasta ruhlu erkeklerimiz. Bunlar da incelenmeye deðer.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. - Tüm haklarý saklýdýr