kapat

22.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İhaleye giren MHP'li yanar
MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Bahçeli, partililere Yalova il başkanını örnek gösterdi, "Siyasi konumunu ranta çeviren, MHP'de kalamaz" dedi

MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, MHP'lileri ihaleler konusunda uyardı ve "İhaleye katılan partili yanar" dedi.

Bahçeli, önceki akşam parti genel merkezinde yapılan Başkanlık Divanı toplantısında 100 binden fazla işyeri ve evin yıkıldığını, geçici ve kalıcı iskan için çok sayıda ihale yapılacağını hatırlatarak, deprem felaketinin ardından gündeme gelen "ihale yolsuzluğu" iddialarını gündeme getirdi. Yalova'daki ihaleler konusunda ortaya atılan iddiaların kamuoyunda rahatsızlık yarattığını, partiye de zarar verdiğini belirten Bahçeli, Yalova İl Başkanı'nın görevden alındığını örnek göstererek "Bu örnek tüm partililerin kafasında yer tutsun. İhaleye katılan partili yanar" dedi. Bahçeli, "Siyasi konumunu ranta çeviren MHP'de kalamaz" biçiminde konuştu.

Bazı partilerin teşvikiyle deprem bölgesinde yürüyüşler düzenlendiğini, karmaşa yaratıldığını da kaydeden Bahçeli, bölgeye milletvekili ve partililerden oluşturularak bir komisyon gönderilmesini istedi.

Başkanlık Divanı toplantısında, MHP'nin parti tüzüğünün değiştirilmesi de benimsendi.

Yeni tüzük taslağı, haftasonu MYK ve MKK toplantısına sunulacak. Toplantıda MYK ve MKK üyelerinin görüşleri alınarak, taslağa son şekli verilecek.

Tüzük taslağında, MHP'nin 2 olan grup başkanvekilliği sayısının 3'e çıkarılması, bir kişiye teşkilatta birden fazla görev verilmemesi, şu anda ayrı ayrı olan parti organlarından MYK(Merkez Yönetim Kurulu) ve MKK(Merkez Karar Kurulu)'nun birleştirilmesi, kamuda çalışanlara partide görev verilmemesi, gençlik ve kadın kolları kurulması öngörülüyor.

Nevin BİLGİN


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır