kapat

22.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bilican suçlu bulundu
Telekulak skandalı için soruşturma açtırmamak Eşi ve oğlunun telefon faturasını vakfa ödetmek

Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki deprem durmak bilmiyor. İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın göreve geldikten sonra Emniyet Genel Müdürlüğü'nde başlattığı soruşturma sonuçlandı. İçişleri Bakanlığı'na bağlı mülkiye müfettişleri tarafından hazırlanan soruşturma raporu, geçtiğimiz günlerde Bakan Tantan'a sunuldu. Müfettişler Bilican'ı iki konuda suçlu buldular ve hem yargılanmasını, hem de idari ceza verilmesini istediler. Soruşturma dosyası, lüzum-u muhakeme istemi içeren fezlekeyle birlikte Danıştay'a gönderildi.

Müfettişlerin talepleri
Daha önce bakan onayı ile görevden alınan Teftiş Kurulu Başkanı Halit Karabulut ile İkmal Daire Başkanı Emin Gürakan'ın da suçlandığı soruşturma raporunda, Bilican için 2 ayrı suçlama yapıldı:

* Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde yasadışı olarak telefonların sorgulanmasıyla ilgili sorumlular hakkında Polis Başmüfettişleri Tuncay Meriçi ile Kazım Abanoz tarafından hazırlanan inceleme raporunda soruşturma izni istenmesine rağmen işlem yapmamaktan Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican ve Polis Teftiş Kurulu Başkanı Halit Karabulut hakkında lüzum-u muhakeme istemiyle fezleke hazırlanması.

* Eşi Nazan ve oğlu Murat Bilican tarafından kullanıldığı kayıtlarla tespit edilen telefonlara ait 1 milyar 787 milyon 927 bin 895 liralık görüşme ücretinin Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı bütçesinden karşılanmasına ilişkin Emniyet Genel Müdürü Bilican, Polis Teftiş Kurulu Başkanı Karabulut ve İkmal Daire Başkanı Emin Gürakan hakkında lüzum-u muhakeme istemiyle fezleke hazırlanması,

* Ayrıca Necati Bilican ve Halit Karabulut hakkında yukarda bulunan suçlar nedeniyle idari açıdan da "aylık kesme ve kıdem tenzili" yönünde cezalandırılmaları talep olunur."

Tantan'ın onayının ardından Bilican, Karabulut ve Gürakan hakkında dava açılabilmesi için fezleke düzenlendi. Bilican'ın yargılanabilmesi için Danıştay'ın "lüzum-u muhakeme" kararı alması gerekiyor. Fezleke bu nedenle Danıştay 2. Dairesi'ne gönderildi. Danıştay, İçişleri'nin istemini uygun bulursa, Bilican hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacak ve görevi ihmal suçlamasıyla yargılanması gündeme gelecek.

Ünsal ERGEL


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır