kapat

22.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Bankalar 2000 sorununu çözdü'
Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Süreyya Serdengeçti, Türkiye'de 2000 yılı uyum çalışmalarının ileri bir seviyeye ulaşmasından memnun olduklarını belirtti. Serdengeçti, sorununun çözülmesi için tüm bilgi ve birikimlerini paylaşmaya hazır olduklarını da bildirdi.

Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası ve Türkiye Bankalar Birliği tarafından dün düzenlenen konferansta, 2000 yılı sorunun konusunda bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalar değerlendirildi ve eksik kalan konular tartışıldı. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan yardımcısı Süreyya Serdengeçti, bankacılık sektöründeki 2000 yılı uyum çalışmalarının oldukça ileri düzeylere ulaşmış olduğunu görmenin, memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Takipteyiz
Serdengeçti, kamu kesimindeki çalışmalardan da övgüyle söz ettiği konuşmasında, bu sayede bankacıların bir kısım riskleri daha iyi analiz etme olanağına kavuştuğu ve bunları değerlendirebilmesi gerektiğini bildirdi. Serdengeçti, bankacılık sektöründe 2000 yılı uyum çalışmalarının zamanında ve gerektiği gibi yapılabilmesi için konuyu takip edeceklerini bildirdi. Hazine Müsteşarlığı Banka ve Kambiyo Genel Müdürü Adnan Yaylacı ise bankaların 2000 yılı sorununun çözümüne yönelik önemli mesafeler katettiğini belirterek, çalışmaların bu ayın sonunda tamamlanmasının beklendiğini bildirdi. Merkez Bankası bankacılık Genel Müdürü Vefa Çelik de, 2000 yılı uyum çalışmalarının temel aşamalarını hatırlattığı konuşmasında, iş sürekliliğinin çok önemli olduğunu, bunu sağlamak için ise beklenmedik durumlara da hazırlıklı olunması gerektiğine dikkat çekti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır